Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sevetski Kraljevec

U vodi do koljena: Za sat vremena poplavila nam je cijela garaža

Foto: Čitatelj
1/4
11.02.2014.
u 23:52

U Sesvetskom je Kraljevcu poplavljeno više od 60 objekata, a građani su po cijeli dan i noć dežurali i pokušavali spriječiti daljnji prodor vode u njihova dvorišta i kuće

Cijela Ulica Slavka Kovačića u Sesvetskom Kraljevcu u utorak je zbog kiše potpuno poplavila. Stanari nisu mogli niti izaći iz kuće jer je voda bila čak do koljena. Nastradali su i prilazi, garaže, podrumi i poslovni prostori. Obilna kiša, naime, poplavila je okolicu Zagreba. Osim u Sesvetskom Kraljevcu, kritično je bilo i u Vrbovcu, Ivanić Gradu, Velikoj Gorici, Pisarovini i Dugom Selu.  

Voda je poplavila stotinjak objekata u Vrbovcu gdje je u jednom trenutku bila ugrožena i trafostanica, što je u poslijepodnevnim satima ozbiljno zaprijetilo nestanku struje. - Udružili smo snage i obranili najkritičnije mjesto. Voda, srećom, na kraju nije doprijela do trafostanice, tako da u gradu i dalje ima struje. Odredili smo ekipe koje će dežurati tijekom noći, no kiša je navečer prestala padati, tako da stanovnici mogu malo odahnuti – komentirao je sinoć gradonačelnik Vrbovca Vladimir Begović.

U Sesvetskom je Kraljevcu poplavljeno više od 60 objekata, a građani su po cijeli dan i noć dežurali i pokušavali spriječiti daljnji prodor vode u njihova dvorišta i kuće. - U roku od sat vremena poplavila nam je cijela garaža. Šteta je već sad velika. Tamo nam je stroj za pranje rublja, škrinja, dječja igraonica, televizori, namještaj. Sve je pod vodom - u očaju je izjavila Ankica Marčinković koja živi u Neretvanskoj ulici.

Djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zagreb cijeli su dan uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društava crpili vodu iz poplavljenih objekata i gradili zečje nasipe.

- Cijeli je istočni kraj Sesvetskog Kraljevca poplavio. Nažalost, svaka jača kiša ovo napravi, a sve je počelo kada su lani krenuli radovi u Cerskoj ulici. Nekoliko ulica je pod vodom jer se ona cijelo vrijeme slijeva, a kanalizacija to ne guta - kazala je zapovjednica DVD-a Sesvetski Kraljevec Jasmina Kadija. - Zvao sam župnika da nas preporuči Bogu i da moli da kiša prestane. A, što drugo napraviti - istaknuo je stanovnik Mato Stipić.

U Velikoj Gorici do kasnih večernjih sati na snazi su bile redovne mjere opreza od poplave, a na terenu su, naročito onom kritičnom u Čičkoj poljani, sve raspoložive ekipe. Problemi tijekom dana bili su u naseljima, pa se tako voda izlijevala na cestu u Novom Čiču jer su, kako doznajemo, mještani ispred svojih kuća još ranije zatrpali oborinske kanale zbog čega padaline ne otječu. U Zagrebu je Sava do večernjih sati narasla na skoro 300 centimetara, a redovne mjere obrane od poplave proglašavaju se kada dosegne 350 centimetara. Iako se vrhunac vodenog vala očekuje danas, iz Hrvatskih voda ističu kako nema razloga za zabrinutost od poplava većih razmjera.

>> Vrhunac vodenog vala u srijedu, najkritičnije u Vrbovcu i Sesvetskom Kraljevcu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije