Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzička akademija

Šosteričeva kugla postala zaljubljeni 'smajlić'

muzička akademija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
11.09.2015.
u 10:28

Iako nisam vidio kako izgleda, čuo sam na kavi. Svi o tome govore, kaže tajnik Akademije Boris Bernik

Jutros je osvanula nova intervencija na instalaciji arhitekta Milana Šosteriča, projektanta Muzičke akademije. Tako je kugla dobila naličje – postala je "smajlić" jer se netko sjetio da umjesto očiju nalijepi dva mala ružičasta srca i postavi crni osmijeh. Nije ovo prvi put da je Šosteričeva instalacija zanimljiva mladima kao objekt "uređivanja javnog prostora".

– Iako nisam vidio kako izgleda, čuo sam na kavi. Jer svi o tome govore. Ne znam ni je li napravljena danas, no da je bila jučer, sigurno bi se pročulo. Zgodno je kako ljudima padaju na pamet kreativne ideje, tako smo imali priliku vidjeti da su kugla i štap postali biljarski jer im je dodana kutija koja je simolizirala kiks (kreda koja se nanosi na vrh štapa) – kaže Boris Bernik, tajnik Muzičke akdemije.

Kaže da ne zna tko su autori budući da je instalacija na otvorenom, javnom prostoru i dostupna je svima, ali i da nitko s Akademije ne bi "uređivao" instalaciju iz poštovanja prema projektantu Milanu Šosteriču. Kuglu će kao i dosad očistiti jer je Akademija zadužena za njezino održavanje.

– Mogli bismo predložiti da se napravi natječaj što se sve može napraviti od kugle i štapa budući da je instalacija toliko zanimljiva javnosti. Tko zna kakva kreativna rješenja bi natječaj mogao iznjedriti – kaže Boris Bernik. 

>> Metalna zraka sunca ispred Muzičke akademije

>> Rat za 'bižuteriju'?

Komentara 8

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
11:46 11.09.2015.

Zašto bi oprali?! Ovako je baš super!!!

ĆA
ćaćaća
11:54 11.09.2015.

zašto muzička akademija nije glazbena akademija ?

LI
liliZG
12:17 11.09.2015.

to ne treba prati , pa ovo je samo naljepnica, treba je odlijepiti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije