Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološki osviješteni roboti

Sljedećih mjesec dana Zagreb čuva sedam snažnih Transformera

Umjetnička instalacija Transformera
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/13
25.03.2016.
u 12:00

Zelenu površinu grada trenutačno krase popularni roboti, skulpture izrađene u prirodnoj veličini bile su dječački san mladog umjetnika Danila Baletića

Prava filmsko-umjetnička instalacija mladog umjetnika Danila Baletića (23) sinoć je zaživjela na zagrebačkom trgu dr. Franje Tuđmana.

Naime, zelenu površinu grada sljedećih mjesec dana krasit će skulpture popularnih Transformera. Da mašta zaista može svašta, dokazao je Danilo, koji odmalena sanja o izradi Transformera u prirodnoj veličini.

Izložba pod nazivom "Transformeri čuvaju Zagreb" želi približiti važnost ekološke osviještenosti građana. Stoga, glavni grad trenutačno čuva sedam snažnih robota, u potpunosti izrađenih od automobilskih dijelova i otpada.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Studentu Fakulteta vizualnih umjetnosti iz Podgorice, potrebno je i do pola godine za realizaciju skulptura. Robotski projekt započeo je u spomenutom gradu, a 2012. predstavio je svoju prvu instalaciju - šest metara visokog i dvije tone teškog "Ekotrona".

Transformeri su posebno zanimljivi tijekom noći, kada nebo postaje filmska kulisa, a građani sa znatiželjom prilaze divovskim robotima. Prošle godine, likovi znanih stripova i filmskih serijala, također su čuvali Osijek i Zadar.

>> Mladi crnogorski umjetnik Danilo Baletić (23) od otpada napravio skulpture 'Transformere'

>> Na platou Gradec postavljena prva ledena skulptura

Komentara 2

Avatar liquidsky
liquidsky
19:13 25.03.2016.

Štosno. Ali Zagreb već 16 godina ima vlastitog političkog transformera. Transformiraju mu se i nazori. Doduše, nije tako visok, umjesto metalnih, nosi cipelice od kože i gume, a stane i u "maricu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije