Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko mijenja Bernardića?

SDP za Zagreb testira Etlingera i Matića

 Davor Bernardic.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.01.2017.
u 15:51

Kakve rezultate mogu postići Predrag Matić ili Dominik Etlinger kao kandidati za gradonačelnika znat će se idući tjedan

Uz već poznate kandidate – najdugovječnijega gradonačelnika Milana Bandića, Anku Mrak Taritaš i Sandru Švaljek, te HDZ-ovca Andriju Mikulića, SDP je najnovijom naručenom anketom krenuo u testiranje rejtinga svojih potencijalnih kandidata kako bi imao smjernice za konačnu odluku uoči lokalnih izbora. I dok se anketa još, kako neslužbeno doznajemo, radi, a rezultati bi službeno mogli biti objavljeni sljedeći tjedan, SDP je za testiranje rejtinga pripremio listu sa tri imena.

Mladi SDP-ovac kao izbor?

Tako je uz šefa stranke Davora Bernardića na popisu i Predrag Matić, a prvi put i najaktivniji skupštinski zastupnik Dominik Etlinger. Mladog SDP-ovca, koji je u Skupštini i predsjednik Odbora za mladež te član Odbora za zaštitu okoliša i Odbora za obrazovanje i sport, tako se stavlja u kontekst potencijalnih kandidata ljevice koji bi na lokalnim izborima mogli konkurirati Bandiću. Uostalom, Etlinger prvom čovjeku grada već konkurira na sjednicama Skupštine otvoreno ga prozivajući za goruća gradska pitanja, no kandidatura za gradonačelničku poziciju bila bi i više nego ambiciozna za 28-godišnjaka. Nekoliko je razloga tome, potvrđuju to iskusniji SDP-ovci – na gradskoj razini osim Etlingera stranka nema prepoznatljivo ime i guranje u mlin za nadolazeće izbore mladog kadra koji obećava i više nego što je obećavao Bernardić bilo bi pogubno za zagrebački SDP jer kadar poput Etlingera neće moći lako “stvoriti” ni u četiri sljedeće godine.

“Onda se kandidirajte za gradonačelnika”, tako Etlingeru često na sjednicama Skupštine dobaci gradonačelnik.

Bernardić još nije prekrižio ideju kandidature

No SDP-u je puno pametnije mladog političara sačuvati i pripremiti za izbore 2021. godine. Već sada je u javnost procurila informacija, iako anketa nije dovršena, da Etlinger bez predizborne kampanje ima naklonost Zagrepčana, i to zbog brojnih aktivnosti – borbe za park na Savici, Cvjetnog trga, kao i inzistiranja na rješavanju pitanja otpada. Dio SDP-ovaca sve je glasniji u uvjeravanju Bernardića da odustane od kandidature, no kako neslužbeno doznajemo, on tu mogućnost još nije prekrižio – skloniji je samome sebi nego Matiću.•

>> Pa nije Davor Bernardić srušio svoju vladu da bi ga već micali

Komentara 3

DU
Deleted user
19:51 27.01.2017.

Matić na testiranju? Zašto to nije direktno prenašano na N1?

KO
Korisniche
17:23 27.01.2017.

Neka gradonacelnik bude netko iz Mosta ! Recimo Tihomir Oreskovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije