Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica Najavljena žustra i duga rasprava

Hoće li proći proračun za 2015.? Oporba sumnja u čvrstu većinu

Zastupnici skupština
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
22.12.2014.
u 10:05

Na dnevnom redu posljednje ovogodišnje sjednice Gradske skupštine 28 točaka – najvažnije financije

Oporbenjaci jasno poručuju – na današnjoj, ujedno i posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradske skupštine bit će i više nego burno. Na dnevnom redu među 28 točaka bitnih u funkcioniranju grada raspravljat će se i odlučivati o prijedlogu proračuna u nadolazećoj godini. I dok neki zastupnici izražavaju sumnju u čvrstu većinu i ostavljaju prostora špekulaciji da proračun Grada neće biti prihvaćen, taj je scenarij gotovo pa nemoguć.

Neizglasavanje proračuna i nemogućnost dogovora skupštinara o najvažnijem dokumentu grada značilo bi, naime, raspisivanje novih izbora u Gradu Zagrebu, ne samo za mjesto gradonačelnika, nego i za skupštinske fotelje.

Takva pak situacija ne odgovara nijednom zastupniku prijevremeno.

– U Zagrebu više ništa neće biti isto – tako to pak poručuje ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Baš ona, kako se barem za sada špekulira, bit će HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba.

– Sve će se znati na vrijeme – kratko je poručila Mrak Taritaš ne želeći potvrditi ni demantirati buduće planove u utrci za Zagreb.

Komentara 7

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:09 22.12.2014.

Hm, sad se tu postavlja jedno krucijalno pitanje. Da li Skupština postoji zbog foteljaša kojima ne odgovaraju prijevremeni izbori ili zbog građana Zagreba, koji svaki dan vide da dvije dogradonačelnice nisu baš neki biseri u upravljanu gradom i najviše vole protokolarna slikanja, dok stvarni projekti koji bi pokrenuli grad - stoje.

TH
than
11:30 22.12.2014.

Pa mi smo bar navikli na rebalans proracuna. Pa na rebalans rebalansa. Pa na rebalans rebalansa rebalansa proracuna. I tako rebalansiraju dok imaju sto za rasprodati i uvesti neki novi/veci porez/prirez/namet. Pa dokle ide, ide...

DU
duda9
15:37 22.12.2014.

Do sada naš najboli gradonačelnik Milan Bandić! Neka ga dragi Bog čuva i neka dokaže svoju nevinost u ovoj prljavoj igri. Samo me zanima kaj mu budete još dodali????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije