navigacija ZG Vijesti 2
prolaznici mu gurali kolica

U invalidskim kolicima ušao u banku i povikao: 'Imam bombu!' Opljačkao 50.000 kn pa pobjegao taksijem za Bjelovar

Razbojnik (35) je otišao po taksi i tražio da ga odveze do Bjelovara

U invalidskim kolicima ušao u banku i povikao: 'Imam bombu!' Opljačkao 50.000 kn pa pobjegao taksijem za Bjelovar

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sporo i pomalo zabrinutog lica stigao je do banke u Tratinskoj 1. Pritisnuo je tipku za otvaranje sigurnosnih vrata, i to onu na nižoj poziciji, za osobe s invaliditetom. Kako bi što lakše ušao u poslovnicu u invalidskim kolicima, pomogli su mu slučajni prolaznici, kojima je uredno zahvalio, a onda se okrenuo prema šalterima.

Kolica spremio u prtljažnik

Imam bombu! – viknuo je i zatražio od triju zaposlenica, dviju 27-godišnjakinja i 52-godišnjakinje, da mu predaju novac. Nisu oklijevale, već su mu predale 50.000 kuna s kojima se uputio na obližnje taksi stajalište u Kranjčevićevu kod hotela Laguna.

– Vozite me u Bjelovar – rekao je vozaču Radio Taxi Zagreba, s kojim se odmah i “pogodio” za cijenu vožnje. Ljubazni vozač s više od dvadeset godina radnog staža pomogao mu je s kolicima i brižno ih spremio u prtljažnik te su krenuli put Bjelovara. U međuvremenu, banku u Tratinskoj opkolila su policijska vozila, a za 35-godišnjim pljačkašem u invalidskim kolicima počela je potraga. Saznali su da je razbojnik otišao taksijem te su kontaktirali s Radio Taxijem kako bi im pomogli locirati vozilo.

– U automobilima postoji GPS i uvijek možemo vidjeti gdje se tko od vozača nalazi. Tako je bilo i ovaj put – objasnili su iz Radio Taxija, u čijem je vozilu na koncu policija i uhitila pljačkaša banke, i to već na području njegove konačne destinacije, Bjelovara. I dok je 35-godišnjak zadržan u policiji, iz koje kažu kako mu je ovo prvo kazneno djelo, poslovnica u Tratinskoj zatvorena je, a oko nje svi bruje o, kako kažu, neobičnom događaju od prekjučer.

– Čula sam što se dogodilo i znam da je bilo oko 17 sati, ali ja sam bila u jutarnjoj smjeni – rekla nam je zaposlenica na kiosku koji se nalazi tik do banke te nas uputila na gospodina koji prodaje knjige na obližnjem štandu. Bio je odmah kod ulaza u poslovnicu, ali vidio nije ništa.

– Zamislite, mi smo ovdje sjedili i igrali šah. Skužili smo da ljudi pomažu čovjeku u invalidskim kolicima da uđe, ali nismo se puno obazirali. Najednom se oko nas stvorilo nekoliko policijskih automobila pod rotirkama, a mi na prvu nismo ni shvatili da su tu zbog banke, mislili smo “tko zna što se događa” – kazali su šahisti sa štanda s knjigama te odmah komentirali kako je pljačkašu “sigurno već došlo do grla kad je orobio banku u kolicima”.

Taksi zadržan na očevidu

Što ga je, međutim, nagnalo na pljačku te zašto je njegov konačni cilj bio Bjelovar, ne zna se, ali za tu vožnju bio je spreman izdvojiti nešto više od petsto kuna.

– Takva je naša tarifa, a što se konkretno dogovorio s taksistom, ne znamo – rekli su iz Radio Taxija te dodali kako njihov vozač ne smije davati izjave u vezi s događajem, a automobil mu je zadržan radi daljnjeg očevida.

>> Lopov u invalidskim kolicima nakon pljačke otišao doma 

>> Pljačkaš Erste banke u Zagrebu uhićen za 45 minuta na motociklu

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (5 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

104
Registracija
 • Vuglec Vuglec

  11.03.2016 u 08:17h

  Ima sve predispozicije za novog ministra branitelja!?
  32 74% 11
 • Brkoni Brkoni

  11.03.2016 u 08:33h

  Slikao se sa "uglednim" ljudima: Karamarko, Bujanec, Rimac,... cek, cek, pa to su sve adezejovci?! Hm, zanimljivo!
  24 73% 9
 • links

  11.03.2016 u 07:54h

  domoljub, ima na facebooku slike iz savske sa plinskom bocom!!!!
  20 71% 8
 • doktorica doktorica

  11.03.2016 u 11:54h

  navodno je informatičar i zaposlen u Gradskoj plinari i 100% invalid.Prijetio je bombom?!
  3 100% 0
 • rebel.zg rebel.zg

  11.03.2016 u 11:02h

  Dal je usao ili se uvezao?
  1 50% 1
 • mr_brown mr_brown

  11.03.2016 u 10:42h

  opet haranga na poštene hdzovce!
  3 50% 3
Pregledaj sve komentare