Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni policajci

Predstavili se kao policajci i pod izlikom da traže prevarantice ukrali životnu ušteđevinu

odavanje informacija, policajci
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
24.07.2014.
u 09:30

Dvojica muškaraca u tridesetim godinama preveslali su 89-godišnjeg umirovljenika sa Savice i ukrali mu iz ormara 36.000 kuna

–Pa tko ne bi pustio policajce u stan, kome sam trebao vjerovati ako ne njima - pita se Vilko G. (89) dan nakon što su mu dvojica kradljivaca koji su se predstavili kao policajci iz njegova stana na Aveniji Marina Držića na zagrebačkoj Savici ukrali 36.000 kuna.

U utorak oko 11 sati 89-godišnji umirovljenik čuo je kucanje na vratima svog stana, a kada je otvorio pred njim su stajala dvojica muškaraca u tridesetim godinama.

–Bili su u civilnoj odjeći, jedan mi je pokazao natpis ‘policija’ koji mu je bio ušiven na rukavu bijele majice, a drugi je izvadio policijsku značku, izgledala je kao prava - govori nam Vilko G. preko praga ulaznih vrata. Kako kaže, ne usudi nas se pustiti u stan, jer nakon svega što se dogodilo ne vjeruje niti vlastitoj djeci.

Lažni policajci rekli su mu kako su tu zbog dvije masažerke od kojih je Vilko G. prije godinu dana kupio nekakvu opremu.

–Kada su ušli jedan je sa mnom otišao u kuhinju i ispitivao me o predmetima koje sam kupio, koliko sam ih platio, koristio i slično, a drugi je otišao u dnevnu sobu, tobože kako bi uzeo otiske njihovih prstiju, a zapravo je pretražio ormar.

Sve je porazbacao, a kada je pronašao moju životnu ušteđevinu obojica su se samo pokupila iz stana i više ih nisam vidio - snuždeno će Vilko G.

Lažni policajci opljačkali 88-godišnjakinju

Komentara 4

Avatar think pink
think pink
10:52 24.07.2014.

koliko čovjek treba biti naivan da pusti bilo koga u stan bez sudskog naloga???

DU
Deleted user
00:57 25.07.2014.

Ma niti sa nologom ne puštati nikoga u stan. Nazvati policiju i zatražiti da netko od njih potvrdi da su to pravi policajci ili da dođu provjeriti ih na licu mjesta. Kladim se da bi se ti lopovi odmah pokupili i zbrisali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije