Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunalna tvrtka Dukom u problemu

Pokrivanje duga za vodu Holding će tražiti ovrhom

drazen baras
Foto: dugoselo.hr
03.03.2015.
u 15:30

U dugoselskom komunalcu otpuštaju radnike i žele još pregovarati, dok Vodovod kaže da oni osim duga ne plaćaju ni tekuće troškove

Zagrebački holding pokreće prisilnu naplatu duga od čak 19 milijuna kuna, koliko za neplaćenu vodu duguje dugoselska komunalna tvrtka Dukom. I dok iz zagrebačkog Vodovoda šturo kažu da će pokrenuti aktivnosti za naplatu duga prema zakonu, a u Dukomu se nadaju odgodi, iz vrha Holdinga saznajemo da je ovrha jedino rješenje, jer se osim duga ne otplaćuju ni tekući troškovi. Šef Dukoma Dražen Baras, koji je na tom mjestu od listopada, nada se daljnjim pregovorima, a u tvrtki otpuštanjem 'onih koji ne mogu ili neće kvalitetno raditi', ovrhama i obilaženju dužnika te otkrivanjem ilegalnih korisnika žele uštedjeti kako bi se počeo vraćati dug.

– Dukom nije preko noći došao u krizu, ako uspijemo s Holdingom postići dogovor da nam oprosti dio duga i da nam smanje cijenu vode mogli bismo napraviti vremensku procjenu izlaska iz krize – tvrdi Baras. Smatra da bi Holding trebao prihvatiti dugoročan način otplate duga ako žele novac, a ne da podnosi tužbe. Dukom od Holdinga vodu kupuje po cijeni od 4,68 kuna, koju, pak, plaća 0,50 lipa. Za razliku od vladajuće HDZ-ove koalicije i gradonačelnika Stipe Velića koji vjeruju u miran rasplet, nezavisni vijećnik Nenad Sedlar smatra da je situacija alarmantna.

– Tražio sam hitnu raspravu oko situacije u Dukomu, no to je odgođeno za travanj dokad će tvrtka već biti pod ovrhom – istaknuo je Sedlar. Osuđuje Barasa da se bavi otpuštanjem radnika umjesto rješavanjem duga. Zanimljivo je da je Baras već treći direktor u četiri godine, a s oba prethodna ugovor jer prisilno raskinut. Ivan Funtek smijenjen je u rujnu, no otkaz je dobio u siječnju, a naslijedio je Ivana Šajkovića koji je protiv tvrtke pokrenuo sudski spor te potražuje 600.000 kuna odštete.

>>Lopovi iz tri kuće odnijeli nakit i novac, ali i radijatore i bojlere

Komentara 5

Avatar TAJSAM
TAJSAM
19:39 03.03.2015.

Naplatite onim lopovima koji kradu vodu, odnosno ima ih puno priključenih bez brojila za plačanje ( a čujem i da neki nekako okreču satove ) pa je zato voda jako preskupa takoreči da je zelenaška naplata vode u Zagrebu. Molim provjerite koliko imate ljudi na spisku za plače a u stvari nitko ih nije vidio niti čuo za njih, tu se može puno uštediti pa razmislite o smanjenju cijene vode jer je ovo ne izdrživo. Pozdrav dobrim ljudima

VV
Vrazje Vjestice
17:06 03.03.2015.

a taj isti dukom,koji vodu kupuje po 4,68, građanima je prodaje za preko 14 kuna...

Avatar maxist
maxist
18:18 03.03.2015.

svi ti vodovodi bi prije svega trebali preispitati broj I kvalifikacioni strukturu stotina uhljeba .jer sa tolikim fiksnim režijskim troškom bi trebali cijenu od 100kn litra.........I nitko me ne može uvjeriti u suprotno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije