Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAR

Plaćaju vodu koju nisu potrošili

09.08.2003.
u 00:00

Dvostruko veće račune za potrošnju vode u lipnju dobili su stanari zgrade u Ulici Matije Divkovića br. 25 u naselju Špansko te se boje da će ih dobiti i za srpanj, a sve zbog - uvjereni su - pogreške vodoopskrbne službe. Predstavnik stanara Ivan Nekić tvrdi da su djelatnici Vodoopskrbe još početkom srpnja primijetili da cijev propušta vodu, ali nisu naložili popravljanje kvara.

- Oni su 3. srpnja zadnji put očitavali brojilo i, premda je voda curila na mjestu gdje se cijev priključuje na brojilo, nisu naložili da se to popravi. Kada su nam stigli računi od tristotinjak kuna, dvostruko veći no obično, otvorili smo šaht ispred ulaza u zgradu i vidjeli da je pun vode. Upravitelj zgrade, tvrtka "Zapad stan", pozvala je 4. kolovoza svog majstora koji je ispumpao vodu, ali nije mogao spriječiti istjecanje vode. Isti sam taj dan zato nazvao službu za hitne intervencije Vodoopskrbe, koja je taj dan radila skraćeno, i jedva ih uspio dobiti nakon sat vremena. Konačno su stigli i popravili kvar. Priznali su mi usmeno da je to bila njihova pogreška, ali nisu to htjeli i napismeno potvrditi iako sam ih zatražio. Još su rekli da ubuduće mi stanari sami svakih osam dana provjeravamo curi li voda! - ispričao je Ivan Nekić.

Nije mu jasno zašto osoba koja je očitavala brojilo nije prijavila kvar, već pustila da voda polako otječe gotovo mjesec dana.

- Požalio sam se i pročelniku Gradskog ureda za gospodarstvo, no nakon brojnih poziva njegova me tajnica "prošetala" kazavši da pošaljem dopis gradonačelnici, koja je, doznao sam, na godišnjem odmoru! Odlučili smo ne platiti visoke račune za tuđu pogrešku. Poslat ćemo dopis Vodoopskrbi s potpisima svih stanara koji su dobili visoke račune, u kojem ćemo ih obavijestiti da ćemo za lipanj i srpanj platiti prosječne mjesečne iznose za vodu - odlučan je Ivan Nekić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije