Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
egzotične životinje

Pitoni, morski konjići, kornjače i piranje na Velesajmu

Egzotične životinje
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/4
02.10.2014.
u 11:45

Izložba traje do 5. listopada, cijena ulaznice je 30 kuna, a sav prihod namijenjen je Domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu

Više od 600 egzotičnih ljubimaca jučer je izloženo u tristotinjak terarija koji su postavljeni u kineskom paviljonu na Velesajmu. U sklopu novog izdanja AkTer festa, posjetitelji do nedjelje mogu razgledati jedinstvene primjerke pitona, boa, kameleona, paukova, insekata, kornjača, varana, tegua, morskih konjića, piranja i sličnih.

Riječ je o najvećoj izložbi egzotičnih životinja koja se prostire na gotovo pet tisuća četvornih metara. U sklopu izložbe održat će se svjetsko natjecanje za Betta ribe, regionalna izložba diskusa, a posjetitelji će moći uživo doživjeti umjetnost slaganja i uređivanja akvarija na svjetskom Biotop i Aquascape natjecanju, koja se održavaju prvi put u Hrvatskoj.

Jubilarni, deseti AkTer fest je i ove godine humanitarni, pa je prihod od ulaznica, koje stoje 30 kuna, namijenjen Domu za nezbrinutu djecu na Vrhovcu.

Komentara 1

Avatar Šime Validžić
Šime Validžić
21:21 05.10.2014.

Egzotičnim životinjama je mjesto u svom prirodnom staništu a ne u zatočeništvu. Kupnjom egzotične životinje podržavate trgovinu ugroženim vrstama i okrutnost prema životinjama. Čak i ako je životinja iz uzgoja, mnoge egzotične životinje se još uvijek izlovljavaju u prirodi. To može dovesti do izumiranje vrste. Za svaku jedinku koja stigne iz prirode do krajnjeg kupca, desetak ih umire. Često se dogodi da se na jedan certifikat prvi put uveze životinja iz legalnog izvora pa se još koji put uveze jedinka iste vrste ali iz ilegalnog izvora. Osim opstanka vrste, važna je i kvaliteta života pojedine životinje. Čak i uz najbolju namjeru, život u zatočeništvu ne može biti kao na slobodi u prirodnom staništu i sa pripadnicima vlastite vrste. Čemu uopće poticati stav da egzotične životinje postoje samo da ih ljudi drže u zatočeništvu? One imaju pravo na svoj prirodni način života. Naravno, to ne znači da nestručne osobe trebaju puštati postojeće životinje iz zatočeništva bilo gdje u prirodu jer to može biti opasno ili za dotičnu životinju ili za druge životinje u ekosustavu. Što se tiče humanitarnog aspekta ove izložbe, svatko može izravno uplatiti humanitarnu donaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije