Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAVLE KALINIĆ:

'Svi problemi su nastupili kada je Bandić napustio SDP. Dotad ga je premijer hvalio'

Pavle Kalinić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.03.2015.
u 10:20

Ako je Milan Bandić bilo što napravio, ja nisam protiv toga da bude uhapšen, ali na osnovi dokaza, rekao je Kalinić

Pavle Kalinić, pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, u intervjuu za Hrvatski radio komentirao je ovotjedno uhićenje Milana Bandića. Svojim je osebujnim izjavama punim ironije dao do znanja da je i dalje na Bandićevoj strani te da smatra da je riječ o politički motiviranom procesu.

- Ako je Milan Bandić bilo što napravio, ja nisam protiv toga da bude uhapšen, ali molim da za bilo kojeg građanina ili stranca koji se zatekne u Hrvatskoj bude na osnovi nekakvih dokaza, na osnovi  nekakvih činjenica - rekao je Kalinić, pitajući se zašto njegova navodna sporna djela nisu prije procesuirana ako su se stvarno dogodila.

- Svi problemi su nastupili kada je napustio SDP. Dotad ga je premijer hvalio - rekao je Kalinić.

- Da je Milan Bandić ostao u SDP-u, nitko ga ne bi krivo pogledao - rekao je Kalinić, dodajući da nikada nije bio član nijedne stranke pa neće pristupiti ni novoj Bandićevoj.

- Problem je što su uvijek isti ljudi. Hrvatskoj je problem u ljudima - rekao je Kalinić.

Tvrdi da se jako puno veleposlanika i diplomata interesira za Bandićev slučaj. Poručio je da ne dolazi u obzir da se odrekne svog prijatelja Bandića. Rekao je da sve njegova navodna zlodjela, čak i da su točna, ne bi stala ni u fusnotu kad bi se pričalo o privatizacijskoj pljački.

- Grad u kojem sam ja rođen (Zadar, op. a.) nekad je imao 15.000 radnih mjesta u metalskoj industriji, a danas nema nijedno - rekao je Kalinić.

Rekao je da su prekršena ljudska prava svih ljudi koji su pritvarani u aferi Agram, a nije isključio mogućnost da i sam bude uhićen.

- Verbalni delikt se na mala vrata vratio, ne bi me to čudilo - rekao je Kalinić.

Kalinić je ironično rekao kako se baš slučajno dogodilo da su Bandića opet "poslali na ljetovanje u Remetinec" dan nakon što mu je dopušteno obnašanje dužnosti gradonačelnika. Usporedio je to s ubojstvom ruskog oporbenjaka Borisa Nemcova, za kojega se "kao slučajno" dogodilo da su ga ubili Čečeni.

- Hrvatska je poznata pravna država - ironično je rekao.

- Da krimen postoji oni ne bi ni izašli iz pritvora. Neka se taj krimen raščisti ako postoji, ali za sada ovo ne liči na taj krimen - rekao je Kalinić. Izrazio je uvjerenje da će Bandić biti pušten jer su sporne donirane slike njegove pa on može raditi s njima što hoće.

Govoreći o špekulacijama da će Bandić Sandru Švaljek, koja u njegovoj odsutnosti vodi grad, zamijeniti svojom drugom zamjenicom Vesnom Kusin, Kalinić je rekao da mu se obje sviđaju te da ne vidi potrebu da se išta mijenja.

>> Donacije od skulptura, slika i darova – lažne?

>> Milan Bandić
 se oteo kontroli odvjetnika!?

Komentara 70

ĆA
ćaćaća
11:00 14.03.2015.

naslov teksta je sve rekao..dalje nije potrebno čitati..

B2
bordon 2
10:44 14.03.2015.

Pa jasno. Ako nisi s nama, onda si protiv nas. Zar netko misli da je Bandić radio drugačije, bolje, poštenije dok je bio u SDP-u? Pa naravno da nije. Radi on već 15 godina po ''istom šablonu'' - nego sad ne ''radi za SDP''. U tome je sav njegov ''problem''. Zašto se malo ne ''pročešlja'' i vrijeme dok je Bandić bio u SDP-u?? Što mislite?

DU
Deleted user
10:48 14.03.2015.

Kalinić je u pravu. To je sdp namještaljka da ga se makne, jer se oteo kontroli partije. Dok je financirao sdp dotle je sve bilo u redu, zato i nema istraga od 2000 g. jer glavne prljavštine su tu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije