Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija razmjene

Ostavili svoje majce, torbe i nakit, a uzimali ono što su donijeli drugi

U atriju Centra za kulturu Tresnjevka, odrzan je ljetni diskont kulture
Sanjin strukić/Pixell
06.07.2015.
u 11:00

Ideja razmjene bez novca je pokazati da on nije najvažniji te potaknuti građane da stvari koje im ne trebaju ne bacaju

Po uzoru na brojne svjetske gradove u kojima građani razmjenjuju ili daruju odjeću i druge stvari koje im više nisu potrebne, akcija je drugi put u subotu održana u Centru za kulturu Trešnjevka. Idejni začetnik akcije 'Četiri subote solidarnosti' je Veselko Leutar koji je kazao da je ideja "relativizirati" novac te potaknuti građane da stvari ne bacaju već da ih daruju svojim sugrađanima ili zamijene za nešto što im je potrebnije.

– Već niz godina u svijetu se razvija dinamičan pokret temeljen na novim načelima koji važan naglasak stavlja i na izgradnju zajednice. Želimo i kod nas potaknuti usvajanje životnih stilova u kojima se favoriziraju principi solidarnosti, razmjene i lokalnog umrežavanja - kazao je Leutar.

Da interes postoji među građanima potvrdio je i odziv, brojni Zagrepčani dolazili su s punim vrećicama ostavljajući majce, haljine, košulje, torbe ili nakit drugima.

– Ovo je lijepa akcija. Trebalo bi ju proširiti na cijeli grad - kazala je Zagrepčanka Gordana Štaba istresajući vrećicu s opranom i cijelom odjećom koja joj više nije potrebna.

Akcija razmjene i dijeljenja dio je, pak, šireg programa Ljetnog diskonta kojim Centar za kulturu Trešnjevka od 15. lipnja do 17. srpnja organizira niz kulturnih, zabavnih i sadržaja za djecu.

–Imamo i akciju solidarnosti pa pozivamo sugrađane da donesu hranu koju ćemo potom odnijeti u prvi socijalni dućan u Zagrebu - kazala je Nika Štriga, voditeljica projekta. (sb)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije