Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIOGRAFIJA MILANA BANDIĆA

Iz hercegovačkog zaseoka do pozicije jednog od najmoćnijih ljudi u državi

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
19.10.2014.
u 19:05

Bandić je u lipnju 1974. godine stigao u Zagreb na prijamni ispit

Kao bomba odjeknula je danas poslijepodne vijest da je uhićen dugogodišnji zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tko je zapravo Milan Bandić?

Rođen je 22. studenog 1955. u Mamićima Donjim, zaseoku Cerov Dolac, u mjestu između Klobuka i Gruda, BiH. Ima brata Dragu i sestru Tonku. Njegov otac Jozo umro je sa 58 godina. Odgajala ih je majka Blagica rođena Tomić. Uz pomoć njezina oca Ante, koji je imao dva konja i najviše zemlje u mjestu, uzgajali su duhan. Bio je ministrant u crkvi. Po završetku osnovne škole upisao je 1971. gimnaziju u Grudama. Po ocjenama je bio osrednji učenik, vladanje mu je bilo uzorno. Isticao se u atletici.

Nakon mature dobio je stipendiju od općine Grude. U smeđi kovčeg od skaja stavio je plan Zagreba, dva kompleta donjeg rublja, traperice i dvije majice, i stigao u Zagreb na prijamni. Bilo je to u lipnju 1974. Upisao se na Fakultet političkih znanosti. Studirao je Općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu. Nije stanovao u studentskom domu. Uz studij je i radio. Najprije je istovarivao šećer i ugljen. Poslije je počeo žbukati fasade. Kaže da je s nekoliko prijatelja ožbukao pola ulice Mikulići.

Cijelu biografiju Milana Bandića možete pročitati u VL biografijama.

>> Bandić: Grad i Uskok imaju nultu stopu tolerancije na nepodopštine

>> USKOK u Holdingu zbog sponzorskih ugovora s Dinamom

Komentara 89

TO
tolitol
19:14 19.10.2014.

Da je Bandić ostao u SDP-u ne bi sad bio uhićen. Pogotovo ne ovako iznenada. I to je u svemu ovome jedina činjenica.

AF
ante.francetic.7
19:25 19.10.2014.

partija ga je uhitila da im ostanu kakve takve šanse na izborima. bandić uhićen a slinić na slobodi živila partija i njihova boljševička politika.

IV
Ivanhop
19:50 19.10.2014.

Sam se naslađujte vi novinari i sdp-ovci, ovo je jedna velika zloupotreba institucija od strane Cvitana i Milanovića. Neka uživaju u ovom igrokazu, ali završili budu Cvitan i Milanović tamo gdje su su naumili strpati Bandića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije