Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziv roditeljima

Od 5. svibnja upisi djece u zagrebačke vrtiće. Evo što trebate!

Dječji vrtić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
17.04.2014.
u 13:44

Zahtjevi roditelja za upis u vrtiće u nadležnosti Grada primaju se od 5. do 16. 5. Rezultati upisa bit će objavljeni 2. 6., a nova pedagoška godina za oko 36.000 mališana počinje 1. 9.

Počinju pripreme za sljedeću pedagošku godinu 2014./2015. u zagrebačkim predškolskim ustanovama – vrtići od 5. svibnja primaju zahtjeve roditelja za upis djece. Predviđa se da će ih biti upisano oko 36.000.

Zahtjeve je moguće slati do 16. svibnja, a na raspolaganju za prijem mališana su svi objekti 60 vrtića u nadležnosti Grada Zagreba.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport upozoravaju da roditelji moraju zahtjev za upis djeteta dostaviti u samo jedan vrtić, uobičajeno prema mjestu stanovanja, a mogu kao dodatne opcije navesti još 2 željena vrtića. Uz to, roditelji u proceduri upisa moraju dati i dokaze po kojima imaju prednost pri upisu, pri čemu prioritet imaju:

– djeca roditelja invalida Domovinskog rata, djeca zaposlenih roditelja, samohranih roditelja, ona iz udomiteljskih obitelji, bez roditelja ili odgovarajuće skrbi, obitelji s troje ili više djece, djeca u godini polaska u školu, ona čiji roditelji primaju doplatak, djeca s teškoćama u razvoju ako ih je moguće integrirati u redoviti program te djeca u teškim socijalnim i zdravstvenim uvjetima.

Gradski vrtići obvezni su organizirati dnevni 10-satni program odgoja za djecu zaposlenih roditelja i onu iz drugih prioritetnih kategorija, a koja do 31. kolovoza 2014. navršavaju godinu dana života te obvezni program predškole za mališane prije polaska u osnovnu školu, a za djecu s razvojnim teškoćama dvije godine prije polaska u OŠ.

Rezultati upisa djece u dječje vrtiće Grada Zagreba bit će objavljeni na oglasnim pločama svake ustanove 2. lipnja, a žalbe roditelja primaju se do 18. lipnja.

Nova pedagoška godina vrtićancima počinje u ponedjeljak 1. rujna. Svi detalji o prijavama djeca za vrtić dostupni su OVDJE.

>>Pedagoški standardi: Čak 9337 djece moglo bi napustiti vrtiće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije