Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanjem do posla

Nitko ne traži psihologe – bez posla su 242

psiholozi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
Autor
Sandra Golemac
19.03.2014.
u 15:07

“Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja” projekt je Društva za psihološku pomoć i Grada Zagreba

Broj nezaposlenih psihologa u zadnjih je nekoliko godina gotovo sedam puta veći. Bez posla ih je 2008. godine bilo 35, a danas čak 242.

Upravo je zbog tih poražavajućih podataka Društvo za psihološku pomoć, u suradnji s Gradom Zagrebom i Zavodom za zapošljavanje, pokrenulo projekt "Povećanje zapošljivosti stručnjaka pomagačkih zanimanja” koji je u godinu dana educirao 23 nezaposlena psihologa, socijalna radnika, socijalna pedagoga i defektologa.

Njih se čak sedmero nakon tečaja i treninga uspješno zaposlilo. Jedna je od njih 28-godišnja Maja Erceg koja je, kaže, mnogo naučila o sebi.

– Osjećam se sposobnija i spremnija za tržište rada. Stekla sam više samopouzdanja i korisnih vještina koje su mi pomogle da se pred sam kraj treninga i zaposlim – kazala je mlada psihologinja.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Ova izobrazba uključuje teorijski i praktični dio pa su polaznici volonterski pomogli više od 160 osoba u psihosocijalnom savjetovanju.

Ukupna je vrijednost projekta oko 158 tisuća eura, što je velikom većinom financirala Europska unija, dok je Grad Zagreb donirao 40 tisuća kuna.

– Glavni je cilj bio, naravno, smanjiti nezaposlenost ovih mladih stručnjaka, ali ih i osamostaliti kako bi kvaliteta rada bila veća, a samim time veći i interes poslodavaca – poručila je koordinatorica projekta psihologinja Martina Čarija.

Polaznicima je jučer čestitao i gradonačelnik Milan Bandić te im svečano uručio diplome.

Komentara 4

RD
Red Dufrense
19:57 19.03.2014.

U školama najčešće "ništkoristi"... Sjede s pedagozima i piju kavu... I jedni i drugi ne pomažu nikome... I još kažu učiteljima "da im ne šalju djecu" i ako im ih netko pošalje proglase ga nesposobnim... Nisu baš svi takvi, ali uglavnom...

Avatar gladnijura
gladnijura
16:01 19.03.2014.

Više nam trebaju psihijatri. Mi smo postali klinički slučaj.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:44 19.03.2014.

Nek idu vani radit ako im tu nije dobro...laprdala niš koristi.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije