navigacija ZG Vijesti 117
NEPOTIZAM U ZAGREBU

Nevistići u upravi najangažiranija obitelj – radi ih sedmero

Sindikati upozoravaju i da se u Zagrebačkom holdingu po rodbinskim i političkim vezama zaposlilo stotinu ljudi

Zoran Nevistić, pročelnik za mjesnu samoupravu, i gradonačelnik Milan Bandić

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Baš kada su u zemlje EU otišle slike Zagreba i zagrebačkog Adventa kao najbolje europske zimske destinacije, otišla je i slika zagrebačkog pročelnika za mjesnu samoupravu Zorana Nevistića. U njemačkim je medijima, po njihovim navodima, Nevistić postao opipljiv primjer jednog od velikih hrvatskih problema – nepotizma zbog kojeg mladi Hrvati odlaze iz zemlje.

Dugogodišnji suradnik gradonačelnika Milana Bandića oborio je rekord – u različitim gradskim uredima zaposleno je čak sedmero članova njegove uže obitelji. I dok gradonačelnik Bandić o cijelom slučaju šuti, a pročelnik Nevistić ne odgovara na pozive, u gradskoj upravi zaposleni su supruga Snježana koja radi kao voditeljica Odsjeka za statistička istraživanja, snaha Iva koja je viša stručna referentica u Gradskom uredu za zdravstvo, sin Ante koji je viši stručni savjetnik u Gradskom uredu za promet i prostorno uređenje, sin Filip koji je nedavno prošao na natječaju za višeg stručnog suradnika u Uredu za javnu nabavu, šogorica Roža koja je stručna referentica u Službi za mjesnu samoupravu i nećak Frano koji je zaposlen u Holdingovoj podružnici Zagrebparking.

Pročelnik ne vidi nikakav problem, kaže svi oni zadovoljili su uvjete i prošli na natječajima. Ipak, nisu Nevistići jedini zaposleni po obiteljskim i prijateljskim vezama, ali ih je najviše. Naime, Bandić je nedavno prozivan i zbog toga što je svome kolegi Ivi Baldasaru zaposlio kćer, a radno mjesto otvorilo se i za Sarah Ivanković, kćer Damira Rode Ćosića koji je bio na Bandićevoj listi. A sindikati su upozorili da je samo lani u Holdingu po političkoj i prijateljskoj liniji zaposleno stotinjak ljudi.

>> Nije bitan dobar životopis ni vještine – važno je znati – “čiji si”

>> Je li ovo nepotizam: Trump imenovao svog zeta višim savjetnikom

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (4 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

54
Registracija
 • bakulušić bakulušić

  10.01.2017 u 22:56h

  Zašto novinari ne analiziraju "javnu" televiziju ? Tamo su rodbinski odnosi takvi da se ne smiju međusobno ženiti jer su svi u trećem i četvrtom koljenu. A Nemanja_Stoisavljević je sigurno sa pola zaposlenih u bliskom rodu a možda im je i krsna slava ista. A što se javlja Londonski1, pa ne radi se o gradskom komunalnom preduzeću sa Vračara? I vidim da mu je žilet-žica odrezala kvačice. Tko ih nađe, neka mu ih vrati.
  51 65% 27
 • ecimis ecimis

  10.01.2017 u 23:21h

  Kome li se ovaj zamjerio kada ga jutarnji razvlači i secira svakodnevno kao ni jednog političara. Ajde da je nekome iz obitelji sredio milijunske poslove kao što je Vrdoljak bivšoj supruzi sredio poslove od 150 milijuna kn preko HEP-a ili Milanović svom bratu i prijetelju Igoru Kneževiću višemilijunske poslove s državnim tvrtkama i državom, ali ne, vi se uhvatili šljakerskog posla kontrolora. Jesu li na svojim radnim pozicijama Nevestići nešto zabrljali, jesu li neradnici, to je puno bitnije, a ne koliko ih radi u gradskim tvrtkama. Zagreb ima visoku zaposlenost i malu nezaposlenost, ovdje klasičnog uhljebljivanja nema jer je u Zagrebu lako naći posao. Da je nezaposlenost u gradu 15% kao na državnom nivou, Splitu, Rijeci, onda bi to bio problem.
  44 66% 23
 • BANZO BANZO

  10.01.2017 u 23:32h

  Zanima me kako su oni sindikalisti došli do posla???slučajno??? dobro se zna tko je nekada i kako dobivao posao u gradu nikada nitko ''slučajno'' nije dobio posao.
  33 73% 12
 • zambezi zambezi

  12.01.2017 u 08:13h

  A vredneee familije..
  0 0% 0
 • calcaneus calcaneus

  11.01.2017 u 21:38h

  Cemu se mi cudimo pa u svakom gradu pogotovo gdje je HDZ na vlasti ima sto puta gorih primjera neka netko dode u Vinkovce pa da malo proceslja tko je ciji nitko ne bi vise pisao o Nevisticima u.Zagrebu ovo je ovdje vec postala drskost jer nitko nam nista ne moze
  0 0% 0
 • MikiPrdekana MikiPrdekana

  11.01.2017 u 12:35h

  Bandicev Zagreb
  1 100% 0
Pregledaj sve komentare