Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Črnomercu

'Naplatu parkiranja pred zgradom izveli kao tajnu vojnu operaciju!'

Parkiralište Črnomerec
Foto: Čitatelj
1/2
16.04.2014.
u 13:06

Stanari osporavaju naplatu ispred zgrada, smatrajući tamošnje parkiralište svojom imovinom, no u Zagrebparkingu kažu da je sve čisto. Naplata od ovoga tjedna počinje uz Dom zdravlja, ali i Institut za tumore, postavljeni su aparati i iscrtana parkirna mjesta

Ulice na Črnomercu, na potezu od Selske do Vodovodne te parking oko Doma zdravlja i Instituta za tumore do kraja tjedna službeno će ući u zonu naplate parkiranja. Ondje je već postavljena većina automata za naplatu, nanovo su iscrtana parkirna mjesta i priprema se teren za uvođenje naplate.

– Kontrola i naplata parkiranja u novim zonama neće se uvoditi ulicu po ulicu, već prema cjelinama. Planirano je da se tijekom ovog tjedna dovrše pripremni radovi u zelenoj zoni na Črnomercu, a nekoliko dana nakon toga da se ulice uvedu u sustav kontrole i naplate – objasnio je Robertino Ojdenić iz Zagrebparkinga.

Dodao je da će nekoliko dana prije početka kontrole parkiranja na znakovima i parkirališnim automatima biti istaknuta obavijest o točnom datumu kako bi se građani mogli pripremiti. Stanari povlaštenu kartu mogu već sada kupiti u Zagrebparkingu u Šubićevoj ili Centru za korisnike ZG Holdinga u Vukovarskoj, ona vrijedi od dana kupnje pa iz tvrtke poručuju da ne čekaju zadnji čas.

Kontrola i naplata parkiranja u novim zonama neće se uvoditi ulicu po ulicu, već po cjelinama. Planirano je da se tijekom ovog tjedna dovrše pripremni radovi u zelenoj zoni na Črnomercu

Robertino Ojdenić

Zagrebparking

– Parkirališta u Trnju koja će biti žuta zona, sljedeća su lokacija na kojoj će se uvoditi sustav naplate i kontrole parkiranja, o čemu će građani također biti obaviješteni na vrijeme – kazao je Ojdenić.

I dok se naplata priprema, stanari iz nebodera u Prilazu baruna Filipovića tomu se protive, posebno jer se naplata uvodi na parkiralište ispred njihove zgrade, što smatraju svojom imovinom.

– Ovo je izvedeno poput tajne vojne operacije, prvo su preko jedne noći niknuli aparati i znakovi, zatim su druge noći iscrtana parkirna mjesta i to za vrijeme dok su automobili bili parkirani pa su mnogi oštećeni bojom – požalili su se stanari. Na upit tko će im platiti štetu, iz tvrtke odgovaraju da se oštećeni jave na info@zagrebparking.hr.

Komentara 35

DU
Deleted user
15:03 16.04.2014.

Zagrebcani dragi,zaista sam ja koji je odrasto u ruralnom djelu drzave hrvatske,iznenadjen,vasim izborom nacelnika,i to ne jednom,nego 3-4 puta zaredom,zar medju vama nejma vise normalnih i pametnih zagrebcana,pa da uzmu vlast u svoje ruke,i da o tom tako lijepom velegradu odlucuje neki normani covjek,pravi hrvat,i pravi zagrebcanin,pa vidite da je ovaj balvan obeco smanjenje cjene na parkinzima po Zagrebu,ali je zato nanijo ogromno vecu stetu,tako sto je i jos uvodi naplatu parkiranja po cjelom Zagrebu,jadni ste vi stvarno,da ste takvo sto izabrali,i bacili cjeli vas taj grad u ocaj.

LO
lopine
15:15 16.04.2014.

bandić se hvalio tamo prije par godina kak za Zagreb proda dužničke papire dok si reko keks, e pa sad dragi građani vraćajte i na ovaj način.........kaj ste tražili to ste dobili i ne kmečati.................

Avatar liquidsky
liquidsky
15:22 16.04.2014.

Bandić dela. Još malo pa će naplaćivati svaki korak gradom. Korak = 1 lipa. Bez PDV.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije