Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet u pogonu

Nakon požara C.I.O.S. ulaže u bolje osiguranje

Petar Pripuz CIOS
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
24.04.2014.
u 08:15

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša uvjerila se da je zgarište tvrtke očišćeno, a spaljene olupine uredno sanirane

Nakon sanacije posljedica nedavnog požara, C.I.O.S., čelnika Petra Pripuza (na slici), jučer je dobio dozvolu Ministarstva zaštite okoliša i prirode za nastavak poslovanja.

Inspekcija Ministarstva potvrdila je da je područje sanirano, da su ostaci materijala nastalog tijekom požara adekvatno zbrinuti te su stvoreni svi preduvjeti za nastavak zaprimanja i skladištenja novih količina otpada.

– C.I.O.S. grupa nastavlja s redovitim poslovanjem što nam je bilo najvažnije, a uzrok požara još uvijek nismo doznali – kazala je Tajana Tomašević iz tvrtke. Dodala je da su, osim inspekcije Ministarstva zaštite okoliša, nadzor na mjestu požara obavile i vodopravna i sanitarna inspekcija te Inspektorat rada.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

– Angažirali smo renomirane i neovisne međunarodne stručnjake koji će nakon detaljne analize definirati plan daljnjih aktivnosti i procijeniti kako ćemo dodatno osigurati zbrinjavanje svih vrsta otpada u C.I.O.S.-u, po potrebi i iznad standarda zadanog propisima – najavila je T. Tomašević.

Ponovila je kako je Zavod za javno zdravstvo “‘Dr. Andrija Štampar” u proteklih tjedan dana obavljao više analiza zraka, tla i povrća te da su sve pokazale da nema odstupanja od dopuštenih graničnih vrijednosti.

– Isto potvrđuje i Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, koji je proveo mjerenje onečišćenja zraka – rekla je T. Tomašević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije