Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brend kumica

Na Dolac, Utrinu i Jarun po domaći sir

15.07.2015.-  Dugo Selo- OPG Zadravec u Kusanovcu pokraj Dugog Sela bavi se proizvodnjom mlijeka i sira sa stadom od 27 krava  Romina Zadravec u obiteljskoj sirani. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.07.2015.
u 17:14

Iz Udruge malih sirara kažu kako su njihovi proizvodi uvijek svježi te nema razloga da ih se ne jede i pri visokim temperaturama

Svježa i sigurna namirnica Zagrebački je sirek, poručuju iz Udruga malih sirara grada Zagreba, i u vrućim ljetnim mjesecima. Iako mliječni proizvod, koji su inače kvarljivi na visokim temperaturama, ZG sirek, dostupan na tržnicama Dolac, Utrina, Špansko, Dubrava i Jarun, može se kozumirati.

– Prodaje se u komadu od 60 dekagrama za 15 kuna, a poznato je da je Zagrebački sirek, zbog svojih nutritivnih svojstava, idealna namirnica i za one koji se muče s održavanjem tjelesne težine – objasnili su sirari te dodali kako je sir na tržnicama, pogotovo ljeti, predmet čestih nasumičnih kontrola kvalitete te, stoga, i siguran za jelo. Sirevi malih sirara iz Zagreba i Zagrebačke županije mogu se isprobati svakog dana, a nudi ih i Romina Zadravec, najuzornija seoska žena županije za 2015. godinu, koja vodi obiteljsku siranu Kusanovec, a osvajačica je i zlata na Međunarodnoj izložbi sira u Austriji.

Komentara 2

DU
Deleted user
06:59 28.07.2015.

Hvala bogu, da ima domaće! Od kada smo u EU, naučio sam i Njemački, Engleski, Makedonski, Portugalski, najteže Mađarski!! Vrlo čudno! Inače u 5 koljenu, praprapra deda je bil Grof i župan Južne mađarske, sjeverne hrvatske, Podravine, Vojvodine sjeverne! Uopće mi ni jasno, kako je taj čovjek nesta iz povijesti Hrvata. Ima nešto u Mađarskoj! Tamo je i stolovao! U to vrijeme ovi naši plemenitaši su mu plaćali poreze! Ali domaće, je domaće!!!!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
18:34 26.07.2015.

Od sira se nabira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije