Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAĆANJE NACIJI

Bandić o predsjednici: Hvala Bogu da imamo nekog tko može govoriti državnički

Milan Bandić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
10.05.2016.
u 14:42

Mislim da je odgovorila državnički i predsjednica tako treba govoriti, rekao je Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ocijenio je jučerašnje obraćanje naciji predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović državničkim i zahvalio Bogu da imamo nekog tko može tako govoriti.

"Predsjednici Ustav nalaže da štiti teritorijalni integritet Republike Hrvatske i brine se o stabilnosti vlasti i stabilnosti Republike. Mislim da je odgovorila državnički i predsjednica tako treba govoriti. Hvala Bogu da imamo nekog tko može govoriti državnički", istaknuo je Bandić u utorak na Trgu bana Jelačića komentirajući na upit novinara jučerašnje obraćanje naciji hrvatske predsjednice.   

Kolinda Grabar-Kitarović upozorila je da je u posljednje vrijeme hrvatska javnost zasuta podjelama koje razdiru društvo i nagrizaju temelje države te je pozvala sugrađane da ne dopuste da nam bolju budućnost ukradu zlodusi loše prošlosti, a Vladu i sve dionike političkog života da se trgnu, zaustave svađe i uhvate se posla. 

Novinare je zanimalo i kako gradonačelnik Bandić, koji je i predsjednik stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, komentira glasine da će dio zastupnika sisačkoga SDP-a prijeći u njegovu stranku. Bandić je rekao kako se svakodnevno diljem Hrvatske događa da ljudi koji su bili u nekim strankama prelaze u Stranku rada i solidarnosti, ali on tome ne pridaje nekakvu posebnu pozornost.

"Moguće je, koliko imam informaciju, da u Sisačko-moslavačkoj županiji četiri županijska vijećnika prijeđu u Stranku rada i solidarnosti, ali mislim da je danas Dan skupštine", rekao je Bandić.

U vezi sa štandovima na Borongaju, gradonačelnik je potvrdio da 1. srpnja oni "idu s Borongaja", a ljudima koji na njima prodaju ponuđeno je da nastave raditi na tržnicama koje su im najbliže mjestu stanovanja.

"Prvog sedmog ide sve u tragu peglanja i čišćenja cijelih Svetica. Otišao je balon, odlazi restoran 'Domagoj', odlaze štandovi. To će se sve napraviti kako Bog zapovijeda, da izgleda kako treba", rekao je Bandić. 

Novinare je zanimalo i kako komentira problem stanara Tuškanca 19, gdje je napravljen tunel s izlazom na privatno zemljište, zbog čega stanari negoduju. Bandić je rekao kako će sa stanarima sjesti i razgovarati i neće ''otvarati'' dok se ne dogovore.

Komentara 27

HR
Hrabraja
16:12 10.05.2016.

Kumica s placa

ST
stomiovotreba
18:19 10.05.2016.

maliMalecki, Dobar odgovor :)

MI
MikiPrdekana
18:40 10.05.2016.

Bandicu, tvoji komentari i stav vise nikoga ne zanimaju. Polako pakuj kofere za silazak sa vlasti a i za Remetinac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije