Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči sudske odluke

Bandić: Kada budem smio, reći ću vam zašto sam smijenio Švaljek

bandić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
12.04.2015.
u 13:04

Gradonačelnik je jučer posjetio Svetu Klaru, a na pitanje vraća li se u svoj ured, rekao je: O tome još uvijek ne smijem govoriti

Iščekujući sudsku odluku o tomu može li od ponedjeljka ponovno preuzeti gradonačelničku funkciju, Milan Bandić nastojao je misli preusmjeriti na druge stvari. Nakon što je u četvrtak izišao iz Remetinca, petak, subotu i nedjelju odlučio je provesti među sugrađanima, s kojima je razgovarao o svemu osim o onomu o čemu bi bilo najprimjerenije – gradskim problemima.

Prisjeća se zatvorskog života

– Treba pričekati još malo, znate da ne smijem o tomu govoriti – ponavljao je Bandić na pitanje vraća li se u ponedjeljak u gradonačelnički ured.

– Najteže mi pada što uočavam neke probleme u gradu, a ne smijem intervenirati – dodao je Bandić obilazeći stanovnike u naselju Sveta Klara. Nada se, kazao je, najboljem kako bi nastavio obavljati posao za koji su mu građani dali povjerenje. Kada pak bude smio, ispričat će, kaže, zašto je oduzeo povjerenje Sandri Švaljek te ima li novi šef Holdinga njegovu potporu. Načelno je kazao da je svakog dobrog suradnika držao kao kap vode na dlanu sve dok su mogli surađivati, jer mu za upravljanje gradom i treba dobar kadar.

Družeći se pak s građanima, u društvu svojih odanih prijatelja, u rubnim naseljima Ježdovcu, Lučkom, Klari, Obrežu ili Dragonošcu, prisjećao se raznih anegdota, ali i zatvorskog života.

– Nisam čovjek koji se žali. Za Uskrs smo dobili po tri luka, šnitu kuhane šunke i jedno kuhano jaje. Zaželio sam se sunca, šparoga, prirode, u Remetincu sam čitao i gledao televiziju. Zgranuo sam se kada sam pročitao da ženi u Gorskom kotaru ne daju skrbništvo nad nepokretnim mužem koji vegetira. Da se srce rasplače – kazao je Bandić dodavši da se njega pita da bi se izmjene Zakona koje to priječe pisale već dok bi on bio na putu da posjeti tu obitelj. Ozbiljan ton prekinuo je poziv. Zvala je Štefica, gospođa od koje Bandić svake subote kupuje salatu.

– Bio sam na Dolcu u petak, ali nije vas bilo pa sam kupio od drugih. Doći ću u subotu pa se vidimo – rekao je Bandić. U tom trenutku netko od stanovnika Klare donio mu je bunt šparoga, dok su drugi kazali da će uskoro dobiti i jagode koje uzgajaju u plastenicima.

– Divim se svima vama koji živite od zemlje. To je danas zaista teško i bez obzira na toliko koliko zemlje obrađujete uvoz ruši cijenu i u banani ste – kazao je Bandić istaknuvši da samo onaj tko je krvavo došao do nečega zna rad i cijeniti.

bandić
1/13

Najavio je da će, bude li sve u redu, uskoro osobno "isfrezati" svoj vrt, usput prokomentiravši i brojne kritike koje ga stalno prate što god da učini.

Na Sljeme u nedjeljno jutro

– Sjećam se kad sam jednom s djedom orao zemlju. Oko podne došao je susjed Ante i kazao djedu: "Mali ti je iskrivio jednu brazdu". Zamisli ti njega, išao je meni prigovarati na brazdi, a on svoju zemlju nije uzorao 12 godina. Takvi smo vam mi Hrvati. Vidimo gdje drugi griješe, a svoje pogreške ne vidimo – ispričao je Bandić. U Klari je pokazao i na zgradu mjesne samouprave gdje su se nekada održavala vjenčanja. Naime, Bandić je devedesetih bio matičar.

– Malo tko je od mojih kolega radio vikendom. Ljudi su išli na vikendice, more i slično pa me znalo zapasti da vikendom odradim i do deset vjenčanja, što se dobro plaćalo, oko tisuću današnjih kuna, pa se dalo dobro zaraditi – prisjetio se najavivši da će nedjeljno jutro započeti usponom na Sljeme u šest sati ujutro. 

>> Pogledajte kako je Bandić proveo prvi dan nakon izlaska iz Remetinca 

>> VIDEO Što sad može Bandić? Što se funkcije tiče bolje mu je bilo u Remetincu

Komentara 59

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
13:25 12.04.2015.

SDP-ov kadar ,,,,,, sdp ga izbaci iz partije jer je bandić pomislio da može biti predsjednik države..... sdp je tada bandiću namjenio da bude šef josipovićeva stožera za zagreb i okolinu ............ a sada u sdp-u nema ni bandića ni josipovića , budimo objektivni sdp i njegovi kadrovi čisti su karcinom hrvatskog društva

RP
rpzagreb
16:19 12.04.2015.

Cirkus i bezumlje se nastavlja. Ovo je neviđeno vrijeđanje i ponižavanje svih nas koji živimo u Zagrebu. Jedan hercegovac, dva advokata i grupa "sudaca" besramno nas ponižavaju i rade apsolutno što hoće. SRAMOTA za sve nas koji to trpimo.

TB
Toni broo
13:35 12.04.2015.

Mediji, SDP, USKOK, pa i HDZ će forsirati ovaj igrokaz i trakavicu s Bandićem jer to odgovara svima uoči izbora, pogotovo Milanoviću odgovara cirkus s Bandićem da javnost makne pogled sa gospodarske katastrofe koju je Milanović nepravio u četiri godine svog mandata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije