Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skulptura

Metalna zraka sunca ispred Muzičke akademije

Muzička akademija
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
20.08.2014.
u 10:00

Skulptura je visoka 30 metara, a uz nju će se postaviti i žuto-narančasta kugla

Visoka čak 30 metara, metalna skulptura naziva Radno iglo jučer je postavljena na trgu ispred nove zgrade Muzičke akademije, a prvi je to dio kompleksa arhitekta Milana Šosteriča kojem će se pridružiti i žuto-narančasta kugla promjera većeg od dva metra.

- Bila je planirana u projektu. Nalazi se na istočnoj strani zgrade, na trgu, a jednostavnim rječnikom rečeno, simbolizira sunce i zraku sunca - kazao je arhitekt prema čijem projektu je obnovljena stara zgrada Ferimporta, a u koju bi se na jesen trebali useliti studenti i profesori koji trenutačno rade na pet lokacija diljem grada.

Na trgu koji se još uvijek uređuje bit će postavljene i kamene klupe, posađeno zelenilo, a tramvajska stanica ispred Muzeja za umjetnost i obrt bit će premještena na Rooseveltov trg.

>>U orkestar želimo dovesti i djecu, a ako treba, po njih ćemo ići i u vrtiće

Komentara 5

MO
motherofthree
11:02 20.08.2014.

Zgrada Ferimporta nije obnovljema nego srušena, a njezinom mjestu je izgrađena nova zgrada MA (gđo Kožul, halo?!). A naziv "Radno iglo" - hm, koji je to jezik?

MA
majeltomoguce
11:37 20.08.2014.

Lijepo će to biti kada bude gotovo, no ... najmodernija zgrada Zagreba na mjestu gdje su sve kulturni spomenici nastali prije više od 100 godina - neuklapa se! Takve zgrade se ne smiju graditi u strogom centru Zagreba!

LA
LacoLaco
23:50 20.08.2014.

Pa tko je taj Milan; da nije neki Kranjac koji unistava Zagreb??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije