Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt na 39.000 kvadrata

Međunarodna škola, OŠ Središće i vrtić za 115 milijuna

središće kompleks
AVP
11.02.2016.
u 08:49

Potporu Odgojno-obrazovnom kompleksu morat će dati i skupštinari na sjednici 18. 2. Gradnju će financirati Grad i Američka međunarodna škola

Grad Zagreb i Američka međunarodna škola financirat će izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se konačno približili realizaciji zajedničkog projekta – gradnji Odgojno-obrazovnog kompleksa Središće.

Na ukupno 39 tisuća četvornih metara u planu je gradnja Američke međunarodne škole koju bi pohađalo 400 učenika, ali i gradnja Osnovne škole Središće za 450 učenika u jednoj smjeni i Dječjeg vrtića Središće u kojemu bi bilo mjesta za 200 mališana u deset odgojnih skupina.

Predviđena je vrijednost projekta 115 milijuna kuna, bez PDV-a, od čega će za Osnovnu školu Središće biti osigurano oko 45 milijuna, a za dječji vrtić 18 milijuna kuna. Podršku investiciji morat će dati i gradski zastupnici, koji će o međunarodnoj školi raspravljati na nadolazećoj sjednici Skupštine, zakazanoj za 18. veljače.

– Gradnjom tih objekata poboljšat će se društvena infrastruktura te omogućiti unapređenje kvalitete i raznolikosti u sustavu odgoja i obrazovanja – poručili su iz Grada u objašnjenju koji su dostavili skupštinarima.

Komentara 2

PA
Pape5
12:51 11.02.2016.

Konačno, da nas obraduju, bar jednim od rijetkih tekstova o budućnosti, umjesto svađa i podjela. Ipak ima svjetla na kraju tunela!

VI
viluk007
16:48 11.02.2016.

U toj međunarodnoj školi bude Arapski službeni jezik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije