Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujno nevrijeme

Letjeli prozori s bivšeg hotela za samce Sahara

sahara
Foto: Robert Anic/PIXSELL
24.02.2017.
u 19:47

U trošnoj zgradi i dalje živi 21 stanar, premda zgrada nije sigurna za život

​Olujni vjetar i jaka kiša danas poslijepodne počeo je rušiti derutnu zgradu bivšeg hotela za samce "Sahara" u zagrebačkom Voltinom naselju, koji je tvrtka Končar izgradila pedesetih godina prošlog stoljeća za svoje zaposlenike. Na teren su izašli policija i vatrogasci. Uz pomoć auto-ljestve uklanjali su prozore i staklene stijene koje su visile i prijetile padom. Uklanjali su i dio fasade koja se otkinula. U trošnoj zgradi i dalje živi 21 stanar, premda zgrada nije sigurna za život. Pored opasne građevine na adresi Voltino 4 stalno prolaze i stanari okolnih zgrada, šeću djeca s roditeljima... Stanare su nekoliko puta pokušali deložirati, a zadnji vlasnik bila je tvrtka "Hotel Voltino" koja je 2011. završila u stečaju. 

- Zgradu saniramo jako dugo, dio po dio, uskoro će i 16. dražba po redu, ali nema kupaca. Nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, a tu su i stanari. Cijela ova priča traje desetljećima i nitko nema volje pomoći - kazala je Nevenka Koroman, stečajna upraviteljica hotela Sahara. Dodaje i da je prije nekoliko mjeseci konobar iz kafića koji je ispod zgrade skoro poginuo zbog žbuke koja je padala sa zgrade. 

- Najveći je problem što kod nas nadležne institucije reagiraju tek kad se nešto dogodi ili netko strada - zaključuje Koroman. 

>> Pripremite se za temperaturni šok: Sutra navečer snijeg!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije