Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Primaju novake

Kravat pukovnija: Nadamo se prvoj vojnikinji na smjeni straže

06.07.2016., Zagreb - Pocasna satnija Kravat pukovnije na Dolcu.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
15.03.2017.
u 18:13

Zainteresirani trebaju poslati životopis do 21. ožujka, a odabranima će "staž" u povijesnoj postrojbi početi na Uskrsni ponedjeljak

– Nadamo se da ćemo napokon dobiti makar jednu ženu, krajnje je vrijeme – ističu u Kravat pukovniji, koja je u sus​ret početku nove sezone smjene straže koja počinje na Uskrsni ponedjeljak raspisala natječaj za prijem novih članova.

Mogu se prijaviti punoljetni i radno sposobni muškarci i žene, a svi zainteresirani moraju poslati životopis do 21. ožujka na e-mail info@kravatpukovnija.com. Slijedi im program selekcijske izobrazbe, a svoj “staž” u renomiranoj hrvatskoj povijesnoj postrojbi novaci će također početi 17. travnja.

Iako žene, kažu u Kravat pukovniji, ponekad jašu s vojnicima, nemaju ih u stalnom članstvu, a željeli bi da barem jedna od njih bude i na redovitoj smjeni straže. Svake se godine, doduše, nekoliko njih prijavi, ali uglavnom odustanu tijekom obuke.

Kravat pukovnija postrojba je koja na jedinstven način oživljava junaštvo hrvatske lake konjice iz 17. stoljeća. Njezini su pripadnici odjeveni u replike odora hrvatskih vojnika iz Tridesetogodišnjeg rata koji su, vjeruje se, Europom proširili kravatu.

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
13:01 18.03.2017.

Ha,ha,kravat pukovnija još jedna izmišljena povijesna"istina"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije