Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kandidatura u inat

Pernar: Kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba da moji prijatelji ne bi glasovali za vas. Mrak-Taritaš: Super, kolega

Ivan Pernar i Anka Mrak-Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.02.2017.
u 07:05

Na lokalnim izborima u borbu za zagrebački gradonačelnički stolac ide za sada poznatih četvero kandidata. Među njima je i 31-godišnji Ivan Pernar

Ivan Pernar stat će uz bok najdugovječnijem gradonačelniku metropole – Milanu Bandiću i to kao kandidat Živog zida u borbi za prvu fotelju Grada Zagreba. Zagrebački lokalni izbori tako za sada broje četiri kandidata – Milana Bandića, Anku Mrak-Taritaš, Sandru Švaljek i Ivana Pernara – ostavljajući iza sebe potencijalne kandidate najvećih stranaka – HDZ-a i SDP-a koje još uvijek, tri mjeseca prije izbora, u svojim redovima prebiru najprikladnije ime koje bi mogli ponuditi biračima.

I dok 31-godišnji, svakako osebujni Ivan Pernar, ima i više nego dovoljno razloga da krene u žestoku borbu protiv aktualnog gradonačelnika Bandića, on kako doznajemo, ima drugi cilj – umanjiti broj birača koji bi se mogli prikloniti HNS-ovoj kandidatkinji Anki Mrak-Taritaš. Neće, čini se, Pernar žestoko na Bandića, zbog kojeg se među ostalim 2011. i politički aktivirao, prosvjedujući protiv gradnje Horvatinčićeva Centra Cvjetni, on će u izbornu utrku u inat saborskoj “protivnici”. Uostalom baš njoj je prvoj najavio svoj plan i borbu za zagrebačke birače, i to na saborskom hodniku, posvjedočit će tu priču sama Anka Mrak-Taritaš.

Kandidatura u inat

– Kandidirat ću se za gradonačelnika Zagreba – dobacio joj je Pernar na hodniku.

Super, kolega – bila je, prepričat će Mrak Taritaš, njezina reakcija.

– Pitao me nakon toga znam li zašto će se kandidirati pa nastavio da je to odlučio zato što su njegovi prijatelji i poznanici najavili da će oni kao svoj izbor u svibnju zaokružiti moje ime. I da je zato morao krenuti u lokalne izbore i borbu za gradonačelničku poziciju – kazala je Mrak-Taritaš.

Koliko je inata u borbi za glasove vlastitih prijatelja i poznanika, a koliko je ljutnje ili kritike na Bandićevu gradsku politiku, od samog Pernara nismo doznali – na naše se pozive nije javljao.

– Idemo za gradonačelnika – bilo je sve što je ispisao na svom Facebook profilu, nakon što je podršku njegovoj gradonačelničkoj ambiciji dao predsjednik Živoga zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić.

No mlađahni političar, čini se, u kratkom je vremenu uspio ono što nije za rukom pošlo ni Bandiću, ni Sandri Švaljek, ni Anki Mrak-Taritaš ili kojem drugom gradonačelničkom kandidatu – aktivirati najmlađu glasačku publiku – srednjoškolce, pritom ne birajući među njima one punoljetne s pravom glasa. Metoda mu je očito i više nego učinkovita jer ih Pernar navodno poziva na izostanke s nastave, zbog čega i DORH provodi izvide, potvrdio je glavni državni odvjetnik.

– Ne mogu još govoriti radi li se o elementima kaznenog djela ili prekršaja, u svakom slučaju, istraga se provodi u suradnji s policijom i izvijestit ćemo javnost kad završimo – kazao je Dinko Cvitan. No bez obzira na to, ili baš tome u inat, srednjoškolci Pernarov u Facebook stranicu ispisuju porukama podrške za gradonačelničku utrku. No to ne brine zagrebačkoga gradonačelnika. Za Milana Bandića njegova kandidatura znak je demokracije, za HNS-ovu Anku Mrak-Taritaš estradni puls u kampanji za lokalne izbore.

– Njegova kandidatura demokracija je, a Zagreb živi demokraciju. Što je više kandidata, to bolje. Sljedećih 111 dana, koliko je ostalo do lokalnih izbora, bit će inflacija i kandidata, i obećanja, i iluzija. Dobro je sve to jer ljude neće kupiti ni iluzije, a još manje obećanja – komentirao je za Večernji list Milan Bandić.

Ne želim cirkus

Anka Mrak-Taritaš ipak se nada kako će se Pernar u kampanji držati pravila.

– Ne želim da se kampanja pretvori u cirkus, nego da se Pernar dostojanstveno bori za Grad – kazala je Mrak-Taritaš.

– Želim mu puno sreće – kazala je Sandra Švaljek poručujući kako joj je Pernar već obećao podršku u drugom krugu izbora.

>> Sinčić, Pernar i Bunjac bili na deložaciji: 'Još jedna pobjeda, Antolići ostaju u svojem domu'

Komentara 49

MA
maximinimax
07:24 01.02.2017.

Jeli on bio na lječničkom prije zapošljavanja? Ja sam morao.

BE
BEASY
07:29 01.02.2017.

Niti je Anka Mrak Taritaš za gradonačelnika,niti Pernar,a Vi se pitajte ZAŠTO ?

Avatar El Indio
El Indio
07:17 01.02.2017.

Rano ujutro poceli sa jeftinim komedijama, ovaj lik sluzi samo za sprdacinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije