Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Ispunili obećanje – u Jelkovcu nove autobusne linije 281 i 282. Kad će direktna do Kolodvora?

autobus Jelkovec
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/4
04.02.2014.
u 13:58

Razdvajanjem postojeće linije 279 na nove (281 - Novi Jelkovec - Žitnjak, 282 - Sesvete - Novi Jelkovec), omogućuje se bolja i češća povezanost, što je obećano i na Večernjakovoj tribini u Sesvetama. Građani zadovoljni, ali bit će i više kad se ostvari najavljena direktna linija Glavni kolodvor - Novi Jelkovec

Naselje Novi Jelkovec od jučer, razdvajanjem postojeće autobusne linije 279 na dodatne dvije, napokon je bolje povezano s ostatkom gradske četvrti Sesvete, a time i središtem grada. Uvođenjem linije 282 koja vozi iz Sesveta u Novi Jelkovec i 281 koji prometuje između Novog Jelkovca i Žitnjaka ZET je građanima Sesveta ispunio dano obećanje na Večernjakovoj kvartovskoj tribini – rasterećenje prometa i učestalije linije.

Čak 55 polazaka dnevno

Novim autobusnim linijama znatno se povećao broj polazaka – tako će linija 281 dnevno imati 45 polazaka, a autobusi iz Sesveta u Novi Jelkovec dnevno će kretati 55 puta.

Sada je puno jednostavnije jer iz Dupca ne vozimo u Sesvete, već direktno u Jelkovec što smanjuje gužve. Ovo je jednostavnija linija i za nas vozače – poručio je Ivica Vnučec, vozač autobusa kojeg smo jučer zatekli na stajalištu na Rimskom putu. Stanovnici Sesveta ne kriju oduševljenje iako poručuju da se na nove linije tek moraju naviknuti.

S tek uvedenom linijom do Dupca stižem za deset minuta. Zadovoljna sam, ali ipak mislim da bi obećana direktna linija, koja još nije realizirana, bila najbolje rješenje jer bi se tek tada moglo govoriti o ispunjenom obećanju

Marija

putnica i stanarka Novog Jelkovca

– I više sam nego zadovoljna. Ovo je jednostavnije i nadam se da će biti i brže i da autobus više neću dugo čekati– kazala je Katarina, jedna od stanarki Novog Jelkovca. Iako zadovoljni ostvarenim, Sesvećani nisu zaboravili obećanje gradonačelnika Milana Bandića koji im je zajamčio još jednu, direktnu liniju od Sesveta do Glavnog kolodvora.

– S tek uvedenom linijom do Dupca stižem za deset minuta. Zadovoljna sam, ali ipak mislim da bi obećana direktna linija, koja još nije realizirana, bila najbolje rješenje jer bi se tek tada moglo govoriti o ispunjenom obećanju – poručila je putnica Marija.

Kako doznajemo, za liniju koja bi Jelkovec povezivala s Glavnim kolodvorom građani se moraju još malo strpjeti, a iz ZET-a poručuju da je u tijeku priprema trase s pripadajućom infrastrukturom.

Više od 17.000 kilometara

Obje uvedene linije prometovat će i subotom, dok se u nedjelju one zamjenjuju linijom 283 koja prometuje Dupcem, Sesvetama, Novim Jelkovcem do Žitnjaka.

– Intenzivno smo s gradskom upravom i građanima pronalazili najbolje rješenje za stanovnike Jelkovca. Realizirana je znatno bolja prometna povezanost tog dijela grada sa Sesvetama – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a. Prema procjenama samo na liniji 281, koja vozi Ulicom Borisa Ulricha, Ulicom 144. brigade, Ljudevita Posavskog, Slavonskom avenijom, Ulicom Grada Gospića do Servisne, mjesečno će se prijeći 17.520 kilometara.

Komentara 3

Avatar konkordsky
konkordsky
18:20 05.02.2014.

od prvog dana uvođenja linija 279 je trebala direktno voziti za Dubec, dok se danas ona mogla produžiti do Borongaja ali tko pita putnike. putnici žele što brže doći do prvog tramvajskog okretišta i dalje tramvajem do centra grada. izravnana linija za Glavni kolodvor je besmislena bolje onda pustiti liniju 107 Jankomir do Jelkovca jer mnogi putnici žele stalnu liniju 107 umjesto sadašnje dvokratne kad radnici idu na posao i s posla.

ŠI
šifra2
17:06 04.02.2014.

Izgleda da je onaj Komšo uspješan predsjednik MO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije