Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOBNA POLEDICA

Na Sljemenu izletjela ralica, zatvorena Sljemenska cesta

ralice na Sljemenu
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/3
02.02.2014.
u 10:45

Sljemenska cesta u Zagrebu od 7:05 sati zatvorena je do daljnjega

Zbog puknuća vodova dalekovoda za sav je promet zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u smjeru Rijeke, a od Kikovice do Delnica u smjeru Zagreba, javlja HAK. Sva vozila se od čvora Bosiljevo 2 preusmjeravaju autocestom A1 preko Žute Lokve i dalje preko Senja (D8) do Rijeke, i obrnuto. Lokalno je dozvoljen promet na na dionici Bosiljevo 2-Delnice u oba smjera.

Nevrijeme je uzrokovalo i probleme u željezničkom prometu. Nekoliko vlakova u Gorskom kotaru nije moglo prometovati, pa su putnici evakuirani.

Sliski kolnici

Na većini cesta kolnici su mokri i skliski, a zbog ledene kiše koja povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog takvih uvjeta zatvorene su brojne ceste ili su na njima proglašeni zimski uvjeti. Popis takvih cesta zbog promjene uvjeta često se mijenja, a možete ga naći na stranicama HAK-a.

>> Komadina proglasio elementarnu nepogodu za Čabar i Fužine

Poledica kobna za ralicu

Zagrebačka policija jutros je izvijestila kako je Sljemenska cesta u Zagrebu od 7:05 sati zatvorena do daljnjega zbog zaleđenosti. Poledica od jednog centimetra bila je kobna čak i za ralicu koja se jutros zaputila na čišćenje.

- Jako je sklisko pa je izletjela i ralica. Poslali smo na teren drugu pa trenutno radimo na njenom izvlačenju - kazao je šef Zimske službe Hasan Džombić.

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Istaknuo je kako se na Sljeme tako ne može od sedam sati ujutro no da će se promet pustiti čim se osiguraju sigurni uvjeti za građane.

- Ceste smo posipali sinoć i jutros. Po gradu je sve dobro, čisto je i nema leda. Čiste su i brdske linije, voze si autobusi no stalno smo na terenu i interveniramo gdje god treba - rekao je Džombić.

Osim vozačima, poledica prijeti i pješacima. U gradovima diljem Hrvatske zaleđeni su pločnici, pa se upozoravaju građani da paze i oprezno hodaju jer postoji mogućnost pada.

>> Zametena Srbija: Evo zašto je košava tako prodoran vjetar i kako nastaje

Komentara 5

Avatar bosanac1951
bosanac1951
08:38 02.02.2014.

Kako žive oni ljudu na sjeveru Rusije gdje su temperature i do - 45 stupnjeva.

SE
sedaga
08:43 02.02.2014.

Nije pukao vodovod nego su puknuli vodovi dalekovoda i pali na cestu. Ako već prepisujete bar prepišite kako treba.

DH
dalibor.hren
12:03 02.02.2014.

Da je na vrijeme nabavljena i posipana sol, onda se na temperaturi od nekoliko stupnjeva minusa ceste ne bi smrzavale. Posljednji pozdrav ministru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije