Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAROBLJENI CIJELU NOĆ

Putnici iz zaleđenih vlakova u Gorskom kotaru konačno stigli u Zagreb

vlak
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/10
02.02.2014.
u 18:31

Šezdeset putnika vlakova 701 i 4607, koji su vozili na relaciji Rijeka-Ogulin-(Zagreb), nisu bili u mogućnosti nastaviti putovanje pa su autobusima prebačeni u Rijeku i Zagreb

Ledena kiša opet uzrokuje velike probleme u mnogim dijelovima Hrvatske. Najugroženije područje je Gorski kotar, gdje su zaustavljena tri vlaka te su putnici morali biti evakuirani.

Promet je obustavljen još sinoć u 21 sat kada su iz Zagreba prema Rijeci i iz Rijeke prema Zagrebu krenuli vlakovi.

"Uslijed ledene kiše i posljedičnih oštećenja pruge i kontaktne mreže 60 putnika vlakova 701 i 4607, koji su vozili na relaciji Rijeka-Ogulin-(Zagreb), nisu bili u mogućnosti nastaviti putovanje pa su tijekom noći bili smješteni u vatrogasnom domu u Vratima. Također je i 16 putnika vlaka 702 koji je vozio na relaciji Zagreb-Rijeka autobusima prebačeno do Delnica", izvijestio je HŽ.

Autobusima po putnike

Putnike su prevezli autobusi pod policijskom pratnjom. HŽ javlja kako su putnici iz vlaka 702 koji je vozio na relaciji Zagreb-Rijeka, a koji su noć proveli u Delnicama, prispjeli u Rijeku u 13.39 sati.

Putnici vlakova 701 i 4607 (relacija Rijeka-Ogulin-(Zagreb)), a koji su noć proveli u Vratima kod Fužina, autobusom su prevezeni do Ogulina i potom do Zagreba. U Zagreb su stigli u 15.45 sati.

- Potrgana je mreža a na pruzi je led i granje. Ne znamo koliko će dugo promet biti obustavljen ali to saniranje sigurno neće biti tako brzo. Putnici vlakovima mogu doći samo do Ogulina. Nema prometa ni iz Slovenije jer je i tamo problem zbog vremena - poručili su iz HŽ-a.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Iz HŽ-a mole putnike da ne kreću na put u smjeru Gorskog kotara.

Na Sljemenu izletjela ralica

Zbog puknuća vodova dalekovoda za sav je promet zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u smjeru Rijeke, a od Kikovice do Delnica u smjeru Zagreba.

U Zagrebu je zbog poledice zatvorena Sljemenska cesta, gdje je s ceste izletjela ralica.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina proglasio je elementarnu nepogodu za područje Čabra i Fužina. Gorski kotar posljednjih je dana okovan ledom, u nekim je dijelovima prekinuta i opskrba električnom energijom, pa tako su bez struje stanovnici Čabra, Fužina i mjesta u dolini Kupe.

Komentara 14

IS
istri
12:23 02.02.2014.

gdje su tenkovi? ,srbi su ukrali samo traktore.

Avatar M O L O T O V
M O L O T O V
12:33 02.02.2014.

Ma otkud briga što se događa u Hrvatskoj, dajte vi nama nastavite s informacijama što se događa u Srbiji, kakvo je stanje u Malom Mokrom Lugu, je li zavejan Прохор Пчињски, je li možda i predsednik pišoarskog saveza Srbije došaoo pomoći zatrpanima ?

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
07:50 03.02.2014.

Gorski kotar je tako lijep i fin i sigurno su putnici vlaka uživali u ćistoj prirodi i sviježem zraku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije