Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevistići nisu usamljeni

Četiri plaće iz Grada stižu i obitelji vozača Milana Bandića

Zgrada Gradskog  poglavarstva.
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
12.01.2017.
u 10:49

Prozvani gradonačelnikov vozač Ivan Jurčić na naš upit o zaposlenim članovima svoje obitelji u službama Grada nije imao komentar

Nijedan zakon eksplicitno ne propisuje zabranu zapošljavanja osoba koje su u rodbinskoj vezi – teza je to kojom se vode gradonačelnikovi ljudi. I on sam.

Dapače, Milan Bandić nakon afere “Nevistići” kazao je kako on “ne zna da je pročelnik Zoran Nevistić nekoga zaposlio” pa dodao groznu istinu: “Po tome možete među 24 tisuće djelatnika u Gradu i Holdingu naći one istog prezimena. Nikada nisam gledao kako se tko preziva, iz koje je političke stranke ni koje je boje kože.”

Iz vrtića u Grad

Gradonačelnik Bandić tom je izjavom otkrio punu istinu koju građani već dugo znaju. Nevistići nisu jedini! Uz njih su u gradskoj upravi, primjerice, i članovi obitelji Jurčić. Otac Željko bio je dugogodišnji gradonačelnikov vozač. Osoba od Bandićeva povjerenja, svjedočit će mnogi. Ako je tko uopće trebao Bandića, a do njega nije mogao, zvao je Jurčića. Svoj je posao Željko Jurčić obavljao i više nego profesionalno, hvaljenim radnikom i Bandić je bio zadovoljan. Uostalom, obojica su iz istog kraja. Sada Bandića s terena na teren diljem grada vozi Ivan Jurčić, Željkov sin. Bandićev se stariji šofer oprostio od titule privatnog vozača, ali ne i karijere. Večernjakovi izvori potvrđuju – još je na popisu gradskih zaposlenika. Ivan je u središte pozornosti došao u listopadu 2014. godine u aferi Agram – bio je među privedenim, ali brzo puštenim osobama. Na listi svjedoka, kako se slučaj dalje razvijao, našao se i njegov otac Željko.

Ubrzo nakon Agrama Ivan se oženio dugogodišnjom djevojkom Kristinom Jurčić koja je za vrijeme izbijanja afere Agram bila zaposlena u gradskom dječjem vrtiću Mali princ. Večernjakovi sugovornici potvrđuju, cijeli ju je slučaj toliko potresao da je brzo napustila spomenuto radno mjesto, ali je novo zaposlenje, navodno, pronašla u Gradskom uredu za odgoj i obrazovanje. Prema navodima, u Gradu je zaposlena i Ivanova sestra. Gdje je točno zaposlena, koliko dugo rade Ivan Jurčić i supruga mu, pitali smo u Gradu, no do zaključenja ovog broja nije stigao nikakav odgovor.

Sin mi otišao u München

– Nemam komentara – kazao je I. Jurčić. Na listi prozvanih, zbog zapošljavanja supruge Sanje, i nekadašnji je zamjenik pročelnice Ureda za imovinske poslove Boro Kisjelica. Kisjelica u Gradu radi od 1993. godine, Imovinski ured nedavno je zamijenio radom u Uredu gradonačelnika, a supruga Sanja 2010. godine počela je raditi u Uredu za javnu nabavu. No optužbe da je zaposlio ili utjecao na suprugino zaposlenje Kisjelica oštro demantira.

– Supruga je i prije dolaska u ured imala karijeru. Radila je u Ministarstvu branitelja, bila zaposlena u Ministarstvu okoliša i pokazala svoje znanje i kompetencije. Prije sedam godina javila se na natječaj i na temelju svog znanja i vještina pobijedila. Ne mene – kazao je Kisjelica. Pomalo ljutit zbog poziva, poručio je: “Kad već pišete, napišite da mi je 26-godišnji sin otišao u München jer ovdje nije mogao naći posao. Toliko o tome kako ja sređujem poslove.” •

" Nevistići u upravi najangažiranija obitelj- radi ih sedmero"

Komentara 28

SE
sestrićna
12:30 12.01.2017.

dok je bio sdp.ovac nije se istraživalo komu bandić daje plaće..bilo bi zanimljivo provjeriti otkud novinarima vile s bazenima i sl..

ZA
zambezi
11:42 12.01.2017.

A to vredne obitelji. Radili bi oni u pekari,na baušteli,al nisu krivi što nemaju tamo nikog da im malo pomogne prilikom javljanja na natječaj.

PE
pehlinar
07:08 13.01.2017.

Hoće li se ova država ikad riješit hercegovaca lopova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije