Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zajednička akcija

Carina i Porezna uprava hvataju ilegalne taksiste

taksisti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
22.10.2014.
u 11:00

U posljednjem nadzoru najviše je nepravilnosti bilo u Zagrebu, a odnosile su se na neizdavanje računa i nepostojanja dozvola

Inspektori Ministarstva financija odnosno Porezne uprave zajedno s ovlaštenim službenicima Carinske uprave ovaj su tjedan u “pohodu” na taksiste.

I na svojim su internetskim stranicama objavili kako će od 20. do 27. listopada u sklopu redovitih nadzornih aktivnosti provoditi pojačan nadzor nad taksi-prijevoznicima upravo zbog rezultata prošlog nadzora.

Oduzimane dozvole

Naime, prvog tjedna rujna više od dvjesto inspektora najviše je obratilo pozornost na neizdavanje računa i ilegalno obavljanje taksi-prijevoza. U više od 490 nadzora otkriveno je više od 150 nepravilnosti, a najviše, njih 45, otkriveno je upravo u Zagrebu. Rezultati su pokazali da 32 posto nadziranih taksi-prijevoznika nije poslovalo u skladu sa zakonskim odredbama

– Zbog rezultata te akcije ponovno se provodi nadzor, ali ovaj put kao zajednička akcija kako bi se smanjio broj onih koji unose nered na tržištu i predstavljaju nelojalnu konkurenciju urednim poreznim obveznicima – piše na stranicama PU, jednako kao i na www.carina.hr. Pozivaju građane da im na besplatni telefon ili web-servis jave sve nepravilnosti. I same taksi-službe pozdravljaju akciju nadzora.

– Sugeriramo da se ide prema svim prijevoznicima. Borimo se već neko vrijeme s onima koji voze, a nemaju ni tvrtke ni obrte – kazao je predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreb Željko Petković i dodao da su u prijašnjim nadzorima oduzimane dozvole, a kazne iznose od pet do pedeset tisuća kuna.

Na tržištu 1300 taksija

Informacijom da ponovno počinje inspekcija iznenadio se direktor Eko-taxija Mislav Munivrana s obzirom na to da su bili predmet nadzora u rujnu.

– Na zagrebačkom tržištu ima više od 1300 taksija, naših je 79. Od 1. srpnja implementirali smo sustav fiskalizacije – kazao je Munivrana. Iz Cammeo grupe kažu da tijekom rujanske kontrole u njihovoj tvrtki nije bilo nepravilnosti te da su razvili vlastiti softverski sustav koji prati sve vozače na terenu i onemogućuje bilo kakvu manipulaciju u izdavanju računa i obračuna.

Komentara 6

1A
1A
13:19 22.10.2014.

Bravo! Konacno!

GO
google385
15:19 22.10.2014.

mnogi se ne voze taksijem jer u privatne svrhe koriste sluzbene drzavne aute.gdje su tu inspektori?

VR
vrt
18:08 22.10.2014.

A otpis poreznog duga Linoćevim kompanjonima iz Camea? Kada će to doći na red?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije