Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zapuštenoj zgradi

Bivša vojna bolnica u Vlaškoj danas će biti scenografija predstave

Marina Petkovic Liker, redateljica predstave Od terora. Od borbe. Od boli. Rasplitanje
Foto: Anto Magzan/Pixsell
28.11.2015.
u 08:30

Predstava će se u bolnici igrati danas i sutra u 14.45 sati., a budući da je broj mjesta u publici ograničen na 35, potrebno je najaviti se mailom na cetveroruka@gmail.com ili telefonom na 095/8229 559

Pored bivše vojne bolnice u Vlaškoj 87 svakodnevno prođe na tisuće ljudi, ali rijetki razmišljaju o sudbinama koje čuva taj stari kompleks. No, "duh" kojim odiše bivša "garnizonska bolnica", sagrađena 1863. godine, privukao je mladu redateljicu Marinu Petković Liker da svoju predstavu smjesti baš u taj ambijent. Tražila je prostor koji već samim postojanjem djeluje na publiku jer će im pokušati prenijeti osjećaje s kojima će se boriti četiri dramske umjetnice.

A predstavu je simbolično nazvala "Od terora. Od borbe. Od boli. Rasplitanje."

– U njoj su Silvia Marchig, Urša Raukar, Ana-Maria Bogdanović i Anja Đurinović (umjetnički kolektiv Četveroruka i Plesni centar Puls) istodobno mnoga lica koja uspostavljaju međusobne odnose, ali i jedno zajedničko lice koje se ne može razumjeti kroz klasičnu priču, već kroz različite razine promatranja i suosjećanja – kaže M. Petković Liker.

Publika će se skupa s predstavom seliti kroz nekoliko različitih prostorija na drugom katu zgrade, dodaje, a sve završava u jednoj velikoj sobi zajedničkim razgovorom.

– Vojna bolnica zbog svoje je povijesti bila idealna scenografija, a i danas stoji prazna bez ikakve društvene uloge. Otvori se povremeno za neka događanja, no šteta je da tako propada. U taj bi kompleks stala cijela nezavisna scena, koja nema svoje prostore – kaže 35-godišnja redateljica.

Predstava će se u bolnici igrati samo za vikend, odnosno danas i sutra, a budući da je broj mjesta u publici ograničen na 35, potrebno je najaviti se mailom na cetveroruka@gmail.com ili telefonom na 095/8229 559. Oba dana predstava počinje u 14.45 sati.

– Treba se i toplije obući jer prostor nije grijan, osim te velike sobe na kraju – poručuje Marina Petković Liker. *

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije