Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpredsjednici Skupštine

Bernardić i Mikulić o uhićenju Šostara: Neka nadležni rade svoj posao

Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.04.2016.
u 19:28

"Ne mogu to komentirati. Neka nadležna tijela rade dalje svoj posao. Prema tome, to je nešto što nikada nismo do sada komentirali, niti ću to komentirati", odgovorio je Bernardić na pitanje novinara.

Potpredsjednici zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) i Andrija Mikulić (HDZ) poručili su danas u vezi s uhićenjem bivšeg pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara neka mjerodavna tijela - tijela pravosuđa rade svoj posao.   

 "Ne mogu to komentirati. Neka nadležna tijela rade dalje svoj posao. Prema tome, to je nešto što nikada nismo do sada komentirali, niti ću to komentirati", odgovorio je Bernardić na pitanje novinara.  

A potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) poručio je neka tijela pravosuđa rade svoj posao.  "Ne mogu to komentirati jer sve informacije koje imam dostupne su mi samo iz medija. Prema tome, sve one koji rade u okviru zakona podržavamo, a svi oni koji su eventualno radili propuste za to trebaju odgovarati", rekao je Mikulić.  Ravnatelju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" i bivšem pročelniku zagrebačkog Ureda za zdravstvo Zvonimiru Šostaru određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog sumnje da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo zbog kojega se našao na meti istražitelja Uskoka.

Osim Šostara, istražni je zatvor u četvrtak na zagrebačkome Županijskom sudu određen i za petero njegovih suosumnjičenika. Riječ je o Šostarovoj negdašnjoj suradnici iz gradskog Ureda za zdravstvo Mirti Lončar te Davoru Ljubiću i Goranu Žonji, čija je tvrtka gradu, navodno, ispostavljala fiktivne račune za čišćenja 'suhim ledom' klimatizacijskih sustava zagrebačkih sportskih dvorana. Istražni je zatvor određen i Mladenu Gojkoviću, koji se može braniti sa slobode ako uplati jamčevinu od milijun kuna, te Muhamedu Demiroviću, koji može uplatiti jamčevinu od 200 tisuća kuna. Zamjenik ravnatelja Uskoka Vjekoslav Tolnaj rekao je da za četvoricu preostalih osumnjičenika, koji su se također našli pod Uskokovom istragom, u tom slučaju nije bilo "zakonske osnove" za istražni zatvor. 

>> Šostaru određen istražni zatvor, sumnjiče ga da je od Ekotoursa dobio darove vrijedne 240.000 kuna

Komentara 8

Avatar links
links
10:09 29.04.2016.

vrlo mudre, neočekivane, konkretne izjave, u stilu časne sestrice Bernardice, pardon Bernardića

DU
Deleted user
21:07 28.04.2016.

Tko misli da niži činovnik bez znanja, odobrenja i blagoslova svog nadređenog može napraviti išta slično spomenutim "radnjama" g. Šostara, neka digne ručicu. Zanimljivo kako su čelnici uvijek slijepi i gluhai, ništa nisu znali ni vidjeli....a s druge strane bezbez njih ni vijak ne smije biti učvršćen na fontani?

DU
Deleted user
11:11 29.04.2016.

Koje li pameti! To nam već godinama priča Bandić - on priziva institucije. A onda nadležni ili institucije tako obave posao da evidentnog krivca puste na radno mjesto da i dalje podebljava optužnicu. Nitko se ne osjeća krivim zbog Šostara, ni Bandić, ni gornj dvojac, kolega im je godinama uzimao silne milione u džep, nisu primjetili, kontrole rada nema. I još mu se dalo novo radno mjesto!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije