Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mišljenje o premijeru

Što god Milanović napravio, otići će s vlasti. A mogao je biti upamćen...

Milan Bandić i Zoran Milanović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
23.04.2014.
u 11:47

– Vlada je zakasnila, a premijer je morao imati više odlučnosti i hrabrosti. Ovako će otići s vlasti, a da nisu napravili ništa – poručuje zagrebački gradonačelnik

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem nije se sastajao godinama niti se na njega obazirao još otkad su zajedno bili u SDP-u.

Prije lanjskih lokalnih izbora Milanović je spomenuo kako je Bandić štetan za Zagreb, na što je ovaj bio nijem. No, posljednjih mjesec-dva Bandić odapinje verbalne strelice prema državnom vrhu, dajući im i savjete kako voditi zemlju. Premijera je zbog lanjskih prozivki za korupciju Bandić i tužio, tražeći odštetu od 300.000 kuna. Danas to nije htio komentirati, prepustivši slučaj dalje svojim odvjetnicima.

No, na Radio Sljemenu ustvrdio je kako se Vladi ne piše dobro.

– Nisam slušao premijerove mudre misli jučer iz Bistrice, ali oni se moraju potruditi raditi dvostruko više nego mi u Zagrebu. U Hrvatskoj slijedi kresanje troškova i stezanje remena, zato ja dajem Vladi podršku u tome, ali bojim se da im jenakon dvije godine, prošlo vrijeme – ocjenjuje Bandić i prognozira:

–  Vlada je zakasnila, ali što god da oni naprave, oni će otići s vlasti. Ovaj je premijer mogao biti zapisan u povijesti Hrvatske kao Schröder u Njemačkoj, veliki reformator, ali morao je imati više odlučnosti i hrabrosti. Ovako neće povući poteze i otići će s vlasti, a da nisu napravili ništa. Da su napravili, onda bi i Zagrebu bilo puno bolje – misli čelnik najvećega grada u Hrvatskoj.

I njemu će, inače, biti plaća manja bude li od 1. srpnja proveden plan (koji treba usvojiti i Gradska skupština) o smanjenju plaća zaposlenika gradske uprave.

O tome Bandić mjesecima pregovara sa sindikatima, kojima nudi smanjenje plaća od 4 do 15 posto i "rezanje" broja zaposlenih 5-15 posto.

– Meni će 3000 kuna plaća biti manja, od 20.000 kuna to je 15 posto, a onome s 200 kuna manje to je isto kao meni s 3000 manje – to je princip socijalne pravednosti. Uvjeren sam da će i sindikati to prihvatiti. Ja ne odustajem, pa i po cijenu toga da potpisuju peticiju za moju smjenu i da abdiciram.  Ja sam se mandata nauživao. Ne može se više honorirati nerad – siguran je u sebe Bandić, koji u sindikatima ima tvrd orah, budući da oni na njegov prijedlog ne pristaju.

Komentara 15

TR
trandri
13:11 23.04.2014.

Milanović nas je iz krize odveo u depresiju i gospodarsku stagnaciju, to je njegov uspjeh u ove tri godine njegove vladavine.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:36 23.04.2014.

ma mogao bi se film snimiti o njemu..."Čovjek koji je premalo znao"

TP
Tihomir Prdež
13:36 23.04.2014.

Ostat će Zoki upamćen...i cijela njegova Vlada. Pa ipak je to najuspješnija Vlada ikad. Predlažem da se na Velebitu napravi spomenik Velikom Vođi u maniri Mt. Rushmore-a, za buduće generacije i da se nikad ni slučajno ove 2 godine nee zaborave. I svakako treba izdati knjigu "Zrnca mudrosti" sa zoranizmima te ju staviti u obveznu lektiru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije