Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova karta

Bandić: Pola sata gradskim prijevozom stajat će samo četiri kune

 Naplatni aparat u tramvaju.
Zarko Basic/PIXSELL
19.01.2017.
u 11:35

Gradonačelnik nije iznio detalje o jeftinoj karti. Hoće li ona vrijediti samo za uži dio grada ili i u drugim zonama?

ZET je u intenzivnim promjenama – slijedi im prilagodba sustava elektroničke naplate prijevoza, infrastrukture općenito i promjene u prodajnoj mreži i svakodnevnoj praksi kako bi uveli polusatnu kartu. Takva karta, koja bi koštala četiri kune nova je ideja gradonačelnika Milana Bandića.

Kaže Bandić, ako bi građani to prihvatili, takva bi naplata zaživjela prvog dana veljače. No, gradonačelnik dalje o ideji ne govori – pa još nije jasno vrijedi li polusatna karta samo za središte grada i hoće li se ona moći kupiti i u drugim zonama. Da je, uostalom, to isključivo Bandićeva odluka, svjedoči i činjenica da o tome ništa nije znala ni pročelnica Mirka Jozić koja je nedavno poručila da je jednokratna karta od deset kuna jedini prihvatljiv model za Grad Zagreb.•

>> Bandić uvodi pravi novitet: Pola sata vožnje u javnom prijevozu platit ćete 4 kune

Komentara 4

SU
subara
12:09 19.01.2017.

Npr. u austriji kosta mjesec dana,24 sata dnevno da se vozis 35€ . kod nas samo lopovi,nemozes nanijeti love koliko je oni mogu potrositi.

ZA
zambezi
14:44 19.01.2017.

Super.

DU
Deleted user
15:26 20.01.2017.

Ne dezinformirajte javnost. Karta od 4 kune nije Bandićeva ideja, već njegov reklamni trik prije lokalnih izbora. Da je to njegova ideja, uveo bi je još prije 4 godine kada se uvelike po gradu govorilo da je karta skupa i da treba uvesti polusatnu kartu. Imali smo i peticiju na Facebooku, ali se ništa nije mijenjalo. Isto tako ta ideja se najednom pojavila NAKON intervjua s gđom Mrak Taritaš koja je iznijela ideju "pametnog grada" pa između ostalog i pravednije naplate javnog prijevoza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije