Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnik o GUP-u

Bandić: Ja ne pričam poput drugih, ja ovaj posao živim!

Milan Bandić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
06.05.2015.
u 13:01

Gradonačelnik je danas objasnio kako je točku o izmjenama GUP-a dosad povlačio s dnevnog reda Gradske skupštine zato što je želio da građani mogu legalizirati svoje objekte. Dok sam ja gradonačelnik, kaže, nijedna se kuća u Zagrebu neće rušiti

Uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine gradonačelnik Milan Bandić održao je svoju tradicionalnu sjednicu kako bi najavio i izmjene Generalnog urbanističkog plana, koje su, nakon tri odgode, napokon na dnevnom redu zastupnika.

- Povukao sam točke sa Skupštine da stvorim pretpostavke da, između ostalog, stanovnici Trnja legaliziraju svoje objekte. Dok sam ja gradonačenik neće se u Zagrebu rušiti niti jedna kuća - poručio je Bandić. Kako je rekao, pristiglo je 62.000 zahtjeva za legalizaciju objekata na području grada, a dosad ih je obrađeno 60 posto.

Na pitanje koliko je odgoda ovih izmjena naštetila građanima koji su plaćali i 10.000 kuna za legalizaciju, a onda dobili odbijenicu od Grada kada je sve vraćeno u ponovljenu proceduru, Bandić je kazao kako za to nije kriv.

- Izgubli smo šest mjeseci, ali nisam za to kriv. Uvijek sam na strani slabijih, ja ne pričam poput drugih, ja ovaj posao živim - poručio je zagrebački gradonačelnik.

Na istu temu osvrnuo se i šef gradskog SDP-a Davor Bernardić poručivši kako njegova stranka želi da se izmjene dogode što prije kako bi građani legalizirali svoje nekretnine.

- Nije dobro da se miče cjelovito prometno rješenje u gradu, promet je, uostalom, najveći prioritet ovoga grada, no ako je njegovo micanje u interesu što ranijeg rješavanja pitanja legalizacije objekata građana, onda će SDP podržati ovakvu odluku - kazao je Bernardić.

Komentara 42

CH
chemica
14:32 06.05.2015.

Ajme genijalaca...Pogotovo taj nemušti Bernardić koji i opet ne zna o čemu govori. Primjera radi, trasa produžetka Grižanske ulice u Dubravi je zacrtana još prije nekoliko desetljeća. Njome prometuju zglobni autobusi ( znači, širina je poprilična). U međuvremenu su "doseljenici s Kosmeta" na njenoj trasi izgradili nekoliko nelegalnih objekata. Po zakonu, mora se rušiti, legalizacija nula bodova. "Drug Bero" i "drug Bandić" kažu da se ne mora. Oni će izmjestiti ulicu! Kud, na Mars? Nekom u dvorište? Zbog takvih nesposobnjakovića i opet nije donesen GUP? Tko nam vodi Zagreb...

ZG
zgblabla
14:30 06.05.2015.

sam bog te još drži, sve više mi ličiš na starčeka koj ide okolo i zanovjeta- nebi li uhvatio nešto od stare slave .. jadno...makni se više- iz nekih dijelova Zagreba si napravio cirkus.

IV
IvanXXIII.
14:46 06.05.2015.

Ćovac živi "taj posao",pak se "uživio". Zbija, mjesečari!Vrijeme je da ga netko probudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije