Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dumovec

Balboa i Eukanuba u azilu čekaju obitelj koja će ih udomiti

Dumovec
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
01.03.2015.
u 16:30

Tema akcije ‘Udomljavanje je fora‘ bilo je promoviranje kastracije i sterilizacije kao humanog načina spašavanja životinja.

Balboa je mladi mješanac koji već dva mjeseca živi u skloništu za pse u Dumovcu. Jako je umiljat, a za razliku od drugih pasa većinom mirno sjedi uz ogradu i čeka ljude, da se poigraju s njime i konačno, da ga odvedu u novi dom. Ima, kako kažu volonteri, sve manire kućnog psa i vidi se da je imao obitelj koja ga je napustila, zato mu toliko nedostaju ljudi.

Balbou su građani imali prilike upoznati jučer na Trgu Bana Jelačića gdje se provodila prva ovogodišnja akcija ‘Udomljavanje je fora’. Radi se o inicijativi koja se četiri puta godišnje održava u centru grada kako bi se građani mogli upoznati sa psima iz Dumovca, a volonterima postaviti pitanja.

– Tema akcije je promoviranje kastracije i sterilizacije kao humanog načina spašavanja životinja – rekla je Petra Bajan iz Dumovca gdje trenutno na udomljavanje čeka oko 180 pasa, a još ih je puno i na listi čekanja.

Osim Balboe, građanima se na Trgu predstavila i Eukanuba, mlada križanka mastifa koja udomljenje čeka također dva mjeseca.

– Građani žele male i mlade pse, a izbjegavaju stare iako su oni puno vjerniji od štenaca. Također, iz nekog razloga ne žele crne pse – objasnila je Bajan.

Na udomljavanje je pozvana i dogradonačelnica Sandra Švaljek koja je podržala akciju te apelirala na građane da, prije svega, ne napuštaju svoje ljubimce.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije