Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Što će se dogoditi ako jedete jedno jaje na dan?

Jaje
Foto: Shutterstock
03.02.2017.
u 13:21

Jaja su dobar izvor proteina, vitamina i minerala pa uzrečica: Svako jutro jedno jaje, organizmu snage daje, itekako "drži vodu".

Svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje...Tko nije čuo za jednu od najpoznatijih uzrečica s kojima su nas naše majke i bake "tjerale" da pojedemo jaje za doručak. 

No, ako jedemo jedno jaje na dan, kako će to djelovati na naš organizam?

Stručnjaci se slažu u ovome: Konzumacija jednog jaja na dan može smanjiti rizik od moždanog udara!

Analiza podataka uzetih od gotovo 300 tisuća ljudi, pokazala je da kolesterol iz jaja nije povezan sa srčanim oboljenjima kako se mislilo, a osobe koje svaki dan pojedu jedno jaje imaju 12 posto manji rizik od moždanog udara u odnosu na osobe koje prosječno pojedu dva jaja tjedno. 

Istraživači s EpidStat Instituta u Michiganu, koji su proveli istraživanje 2015. godine, smatraju kako više pojedenih jaja na dan neće recipročno smanjivati rizik od moždanog udara u odnosu na jedno. 

Jaja su dobar izvor proteina, vitamina i minerala pa uzrečica "Svako jutro jedno jaje, organizmu snage daje" itekako ima smisla. 

>>Ovo je Hrvatima najomiljeniji doručak

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar pendreck
pendreck
10:18 04.02.2017.

poznata izreka kaze "one jajcek per day keeps doctors away"

Avatar ciklama
ciklama
21:05 03.02.2017.

.. pojest ćete 365 jaja godišnje.

DU
Deleted user
22:22 03.02.2017.

decki ce imati 3 a cure jedno vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije