Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratite pozornost

Ovo su neugodni mirisi vašeg tijela koje ne biste trebali shvaćati olako... Upućuju na zdravstvene probleme...

neugodni miris
Foto: Thinkstock
21.02.2017.
u 07:50

Posljedice dijabetičke ketoacidoze mogu biti ozbiljne, čak i smrtonosne. Stoga, ako vas netko upozori na zadah, obratite se svom stomatologu kako biste uklonili sve sumnje.

Neki neugodni mirisi našeg tijela mogu značiti mnogo više od nečije pretpostavke da je osoba – preskočila tuširanje. 

I dok mnoge okolina itekako osuđuje, ono što ljudi ne znaju jest da neki neugodni mirisi tijela mogu ostati unatoč redovitom tuširanju, a često su simptomi bolesti. 

Zadah

Neugodni zadah ne može se uvijek otjerati pranjem zuba i uporabom osvježavajuće paste za zube. Neugodni zadah može značiti probleme sa zubima, bakterijsku infekciju, ali može upućivati i na razvoj dijabetesa ili apneju, poremećaj spavanja. Ako imate zadah, posjetite svog stomatologa koji će utvrditi je li riječ o problemu koji je nastao u usnoj šupljini ili biste rješenje problema ipak trebali potražiti kod svog obiteljskog liječnika koji će vas uputiti na daljnje pretrage kod specijaliziranih liječnika

Na razvoj dijabetesa ukazat će "voćni" zadah koji nastaje kada vaše tijelo proizvodi manje inzulina, a masne kiseline počinju se koristiti za energiju. To stvara nakupine ketona u krvi. Jedan od sastojaka tih kiselina je i aceton koji može prouzročiti voćni miris vašeg daha. Liječnici će ga detektirati čim uđete u prostoriju. Posljedice dijabetičke ketoacidoze mogu biti ozbiljne, čak i smrtonosne, stoga, ako vas netko upozori na zadah, obratite se svom stomatologu kako biste uklonili sve sumnje. Ako uz neugodni zadah noću i glasno hrčete, to može ukazivati na apneju. 

Smrdljive noge

Neugodni miris nogu ne mora samo značiti da ste proveli više sati u neprikladnoj obući ili sintetičkim čarapama koje su zadržale neugodne mirise. Učestali neugodni miris vaših nogu može upućivati na atletsko stopalo, odnosno gljivičnu infekciju nogu. 

Do ovog stanja može dovesti nedovoljna higijena nogu, previše vremena u neadekvatnoj, zatvorenoj odjeći i nošenje čarapa mješovitog sastava s malo prirodnih materijala. Većina slučajeva atletskog stopala manifestira se isključivo suhom, perutavom kožom te često prolazi neotkriveno. Teže oblike prate crvenilo, ranice, jače ljuštenje i suhoća kože, uz pojavu svrbeži i pečenja.  Ako se pravilno i na vrijeme ne liječi, gljivična infekcija može se proširiti i na druge dijelove tijela i prouzročiti i na tim područjima neugodne mirise. 

Urin

Ako ste primijetili prilikom mokrenja neki neuobičajeni miris, vrijeme je za posjet liječniku jer je vjerojatno riječ o upali mokraćnih puteva koja češće pogađa žene nego muškarce. Otvor ženske mokraćne cijevi u blizini je otvora vagine i debelog crijeva, pa je stoga izložen većem broju mikroorganizama. Iz istog razloga i kod djece češće obolijevaju djevojčice. Ako se ne liječi, bakterijska se upala širi iz mokraćne cijevi u mjehur te dalje mokraćovodima do bubrega. Tada nastaju komplikacije koje se teže liječe, tako da je važno na vrijeme reagirati i početi liječenje. Najčešći uzročnik je bakterija E.coli. 

>>Ovo su simptomi koji će vam otkriti da imate problema sa srcem

>>Ovo su simptomi upale slijepog crijeva. Prepoznajte ih na vrijeme...

Komentara 3

Avatar SviSmoHrvati
SviSmoHrvati
21:28 21.02.2017.

I uvijek ista slika muskarca , kao da zene uopce ne smrde !

SA
savjest1234
12:46 21.02.2017.

Ja sam trebao umrijeti prije 40 godina ako je po njihovom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije