Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
halo, doktore

Nezaposlen sam i zbog toga jako nervozan. Što da radim?

Tužan muškarac
Foto: Thinkstock
1/3
24.04.2017.
u 16:23

Na pitanja čitatelja odgovaraju Kristina Bačkonja, dipl.psihologinja i Nevia Delalle, dr. med.,spec.dermatologije i venerologije

P: Imam 19 godina i završio sam srednjoškolsko obrazovanje. Trenutačno sam nezaposlen već sedam mjeseci. Problem je u tome što sam dosta često nervozan i bezvoljan zbog toga. Dosta često razmišljam kako sam mogao ovo i ono, nisam trebao tako i uglavnom slične nebitne situacije, čak nekad i ne mogu zaspati zbog pretjeranog razmišljanja. Kako da nekad jednostavno prestanem pretjerano razmišljati?

O: Vjerujem da nije lako biti mlada osoba bez posla. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazite, nervoza i bezvoljnost koju osjećate nisu neobični. Bilo bi dobro da vrijeme ispunite aktivnostima u kojima uživate. Ispunjenjem slobodnog vremena i promjenom fokusa trebalo bi splasnuti i pretjerano razmišljanje. Ako primjećujete da se vaše raspoloženje ne mijenja ili da postaje gore, potražite stručnu pomoć.

P: Dijete od sedam godina stalno ima kožne probleme. Prvo su počele velike bradavice po leđima koje smo ledili kako bismo ih odstranili da bi nakon par mjeseci po leđima i nogama dobio hrpu sitnih bradavica koje samo pod rukom osjetiš kao veliku hrapavu površinu. Dali su nam Advantan kremu, no nije se povuklo. Sada ima i gljivice na nožnim prstima. Je li to stvar imuniteta i zašto je tako sklon kožnim oboljenjima?

O: Navedene promjene prema opisu nemaju prevelike veze jedna s drugom, premda u podlozi može biti oslabljeni imunitet. Mogu zaključiti da su prve promjene bile povezane s virusnom infekcijom, druge su vjerojatno posljedica blagog oblika atopijskog dermatitisa, a treće su klasična gljivična infekcija. Postoje brojni preparati za djecu za jačanje imunosustava.

Komentara 1

HR
Hrabraja
19:05 24.04.2017.

Uclani se u HDZ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije