Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavni doktor

Ovo su dvije najbolje vježbe na svijetu

Vježbanje
Foto: Thinkstock
1/2
08.11.2016.
u 08:29

Dr. Oz je u knjizi 'Vi mršavite'', koja je u Hrvatskoj izašla u izdanju V.B.Z.-a, zajedno s kolegom prof. dr. Michaelom F. Roizenom napisao 99 najboljih savjeta kako jednostavno i zdravo držati dijetu te savjete za tjelovježbu

Najpopularniji svjetski tv-doktor, prof. dr. Mehmet C. Oz, u knjizi ''Vi mršavite'', otkriva koje su dvije najbolje vježbe na svijetu.

Opisuje na koji način je potrebno vježbe izvoditi i naglašava da za tjelovježbu uzmete i par utega. Ako nemate utege, možete se poslužiti i onim poznatim trikom, napunite plastične boce od pola litre ili litru s vodom ili pijeskom, ovisno o tome želite li da budu lakše ili teže. 

Nijednu vježbu ne treba "silovati", odnosno, ponavljajte onoliko puta koliko osjećate da možete i nemojte pretjerivati.  

Dr. Oz  je u knjizi 'Vi mršavite'', koja je u Hrvatskoj izašla u izdanju V.B.Z.-a, zajedno s kolegom prof. dr. Michaelom F. Roizenom napisao  99 najboljih savjeta kako jednostavno i zdravo držati dijetu te savjete za tjelovježbu.

Ovo su, po njemu, dvije najbolje vježbe. 

Čučnjevi

Razmaknite noge malo više od širine ramena. U ruke uzmite utege i postavite ih tako da su vam laktovi u ravnini s ramenima, a podlaktice prekrižite i stavite na suprotne nadlaktice. Tijekom izvođenja vježbe laktovi trebaju ostati u ravnini s ramenima. Leđa nemojte savijati, držite ih ravnima te se spustite u čučanj do točke u kojoj su vam bedra otprilike u vodoravnom položaju prema podlozi (ili se zaustavite prije ako osjećate bolove u koljenima ili donjem dijelu leđa). 

Ostanite nakratko u tom položaju, a zatim se uspravite. Udišite dok se spuštate, izdišite dok ustajete. Čučnjeve možete raditi nad stolcem ili kaučom zbog sigurnosti, da ne biste pali na leđa. Ako želite promijeniti vježbu, ostanite u čučnju dok ne nabrojite do 30, a onda nastavite.

Različiti sklekovi

Možete raditi klasične sklekove, ako vam je lakše, možete koljena osloniti na podlogu, a leđa držite u ravnoj liniji. Kad malo ojačate, zauzmite položaj "psa koji gleda prema dolje", dlanove i stopala stavite na podlogu, a stražnjicu držite visoko u zraku, kao obratno slovo V. Pogled usmjerite pet centimetara iznad ruku, koje su položene u širini ramena i savijte samo laktove, tako da vam je čelo oko pet centimetara iznad tla. Zatim ispružite ruke. Cijelo vrijeme trebate ostati u položaju "psa koji gleda prema dolje".

Na sebi trebate imati prsluk za vježbanje s utezima (možete ga nabaviti u većini prodavaonica sportske opreme), koji će vam stvarati dodatno opterećenje, odnosno otpor tijekom pokreta. Naizmjence podižite jednu pa drugu nogu nekoliko centimetara od podloge i savijte koljeno pri svakom ponavljanju vježbe kako biste imali bolju ravnotežu.

>>Ovaj muškarac nosi cigle na gradilištu, a zbog ove je snimke postao pravi hit. Pogledajte čime je 'zapalio internet '

>>Osvetila se bivšem dečku na urnebesan način! Zbog ovoga što mu je napravila postala je viralni hit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije