Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
topla zima

Stručnjaci se boje da će ptice u Novosibirsku zbog pijanstva uginuti

ptica
Foto: DPA/PIXSELL
21.01.2014.
u 10:35

Zbog abnormalno toplog vremena plodovi kojima se hrane fermentiraju pa se može dogoditi da ih ptice pojedu previše te se napiju i izgube koordinaciju

Velika jata ptica pjevica doletjela su u grad Novosibirsk kako bi tamo provela zimu, pišu ruski mediji. Ornitolozi ne znaju koliki je njihov broj no neuobičajeno vrijeme uzrokovalo je probleme.

Naime, zbog abnormalno toplog vremena plodovi kojima se hrane fermentiraju pa se može dogoditi da ih ptice pojedu previše te se napiju i izgube koordinaciju. Promatrači ptica boje se da će ptice zbog masovnog gubitka koordinacije uginuti.

Takav slučaj već se dogodio 2012. kada su se u Sibiru jata ptica zabijala u zidove kuća i ugibala.

Prema riječima jednog ornitologa, slučajevi masovnog ugibanja ptica zasada nisu prijavljeni. No on je također dodao kako je vjerojatno da će se situacija iz 2012. ponoviti.

Jedna stanovnica Novosibirska ispričala je da je nedavno vidjela pticu kako je s grane pala na pod te se pridigla i odletjela na čudan način kao da je pijana.

>> Otkriveno zašto ptice lete u jatima u obliku slova V

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije