Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igra s mozgom

Ovo su tri iluzije će vas 'raspametiti': Što točno vidite?

optička iluzija
psy.ritsumei.ac.jp
22.10.2013.
u 07:51

Ljudski mozak lako je prevariti, ako ne vjerujete, pogledajte ove tri sjajne optičke iluzije.

Ljudski mozak lako je prevariti, ako ne vjerujete, pogledajte ove tri sjajne optičke iluzije.

Slate piše da ste na prve dvije snimke (ispod članka) bili "prevareni" zbog toga što je trodimenzionalni svijet "preveden" u dvije dimenzije. Mi opažamo daljinu bliskih objekata koristeći binokularni vid koji ovisi o kutu između naših očiju i objekata.

Ako se pomno odaberu kutevi, tada se može prevariti mozak tako da "misli" kako je to pravi objekt, a ne dvodimenzionalni prikaz. Naš mozak vrlo je lako prevariti, a to se odnosi i na način kako vidimo boje, što pokazuje i sjajna optička iluzija Akiyoshija Kitaoke koju možete vidjeti na vrhu članka. Čini se kako na su na njima plave i zelene spirale, no boja je jednaka.

>>Oni mogu učiniti da kip bana Josipa Jelačića s Trga – nestane!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije