Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Mceka

Pogledajte kako se kroz godine mijenjao Cvjetni trg

Cvjetni trg
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
1/15
18.05.2015.
u 12:00

Prije točno 20 godina počelo je prvo veliko preuređenje Trga Petra Preradovića, a sa svakim radovima bilo je prigovora da se njima ubija duša grada... No, Cvjetni je baš uvijek - Cvjetni...

Kada su te 1995. godine počeli radovi na Cvjetnom trgu, kritike struke i građana bile su jasne – Zagreb gubi dušu.

Čim su se prvi radovi priveli kraju, u javnosti se povela nova rasprava – kamene klupe za cvjećare prozvane su stolovima za obdukciju, nikome po volji nisu bile ni staklene vitrine postavljene cvjećarima, a pritužbi je bilo i na terase kafića...

I polako ali sigurno sve je utihnulo... do novih radova. Probijanja garaže, prolaza i gradnje Centra Cvjetni. I dok su radovi bili novi, argumenti su ostali jednaki – Zagreb gubi dušu, ubija se njegova prepoznatljiva povijest, ona na koju su opet bile stotine pritužbi. No unatoč svemu tome – Cvjetni je baš uvijek Cvjetni.

>>Bollé na ulicama – priča o samom gradu

Komentara 10

TR
treger1
19:42 18.05.2015.

Cvjetni trg je predivan, uvijek pun građana i živosti.

DE
demokršćanin
21:27 18.05.2015.

Zaista bi to bio jedan od najljepših trgova u gradu,samo da nije onog Horvatinčićevog usisnog ulaza u trgovački centar.Postojalo je nekada na tome trgu i kino,a postojalo je i autobusno stajalište za Folnegovićevo naselje i još jedno prigradsko mjesto.

DA
danho
22:18 18.05.2015.

hahahah dobar članak..Cvjetni je baš uvijek Cvjetni ..... :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije