Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulminacija

Zgradi u koju je uloženo 1,7 milijuna eura prijeti rušenje?

zgrada u gorici
martin pulić
17.06.2010.
u 12:49

- Sada kada je Ministarstvo graditeljstva poništilo lokacijsku dozvolu, očekujem rušenje te zgrade, kaže Stjepan Mikulin, uz čiju kuću je zgrada prislonjena.

- Ova zgrada se prislanja na moju kuću i obezvređuje je, zatvara vidik s moga balkona. Sada kada je za nju odbijena lokacijska dozvola, očekujem da se sruši, kaže optičar Stjepan Mikulin iz Kolodvorske 11. Rješenje o poništenju lokacijske dozvole Grada Velike Gorice izdalo je, nakon Mikulinovih žalbi, Ministarstvo graditeljstva 24. svibnja 2010.

Kupci stanova platili

Na parceli tik uz Mikulinovu, površine 1126 četvornih metara, tvrtka Ultimax sagradila je tijekom proteklih osam mjeseci poslovno-stambenu dvokatnicu sa 11 stanova, dva poslovna prostora i dvije garaže. Parcela je kupljena od tvrtke B.V. Invest d.o.o.

– Uložili smo u zgradu 1,700.000 eura. Svi stanovi su prodani, a od kupaca sam već dobio 400.000 eura – kaže vlasnik Ultimaxa Marijan Kulaš. Ne skriva ogorčenje zbog poništenja lokacijske dozvole, no smatra da za projekt nema opasnosti.

– Ksenija Vojvodić, načelnica iz Ministarstva graditeljstva, potvrdila mi je jučer da je moja građevinska dozvola, bez obzira na poništenje lokacijske dozvole, valjana.

Ja sam hrvatski branitelj s PTSP-om i ovo se događa jer sam Bosanac protiv kojeg su se urotili građevinski lobiji. Ovo je linč, ali ja se ne dam, idem do kraja – rekao nam je jučer Kulaš. Ističe da njegovu građevinsku dozvolu "nitko ne može oboriti osim suda". Mikulin smatra da je Kulaš iznimno moćan i utjecajan te da je projekt gradnje zgrade ostvario “nečasnim radnjama”.

– Samo, ovaj put sam došao do ljudi koji su previsoko da bi on mogao do njih – objašnjava Mikulin poništenje lokacijske dozvole.

Na rješenju o poništenju lokacijske dozvole načelnica Ksenija Vojvodić iz Ministarstva graditeljstva rekla je da parcela na kojoj je zgrada nema propisanu širinu od 25 m, nego 19, te da je nepropisno to što se naslanja na Mikulinovu kuću.

Čeka se Upravni sud

Tražeći detaljnija objašnjenja u Ministarstvu dobili smo odgovor da investitor ima potvrdu za glavni projekt te da pitamo Upravni odjel za graditeljstvo V. Gorice zašto su izdali lokacijsku dozvolu koja je poništena. Upravni odjel odbio je dati komentar dok slučaj ne riješi Upravni sud RH.

Ključne riječi

Komentara 40

BD
banana_drzava
15:42 18.06.2010.

Gradevinac, oprosti, nisam mislio nista lose. To je bila samo sakrasticna primjedba. Zbilja mi nije nikakva namjera vrijedati ni tebe ni Jasku. Znam da zelis sve najbolje Jaski kao sto i ja zelim Gorici.

DA
Damir123
13:24 25.06.2010.

Vito, tvoje pitanje sa vodomjerima me stvarno nasmijalo... Hahhahhhha iz njega se vidi da si po pitanju vodomjera i \"strujomjera?!??\" (BROJILA VITO) potpuno neuk i da nemaš pojma o čemu pričaš ... Nemoj se sramotiti ...molim te

GR
Gradevinac
15:40 18.06.2010.

Banana drzava, imas totalno neumjesne fore. Nije ti Jaska neko smetliste!Bio ti sponzor HDZa ili ne. Uopce mi nije sjeo taj tvoj komentar! Srdačan pozdrav, Građevinac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije