Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali muzički atelje

Želimo ih zaraziti glazbom zauvijek

'slavonija-10.03.2009.osijek,hrvatska,na medjunarodnom natjecanju mladi virtuozi etide i skale-violina mladi osjecanin zauzeo prvo mjesto,zvonimir krpan. Photo: Davor Javorovic/Vecernji list'
'Davor Javorovic/Vecernji list'
27.08.2010.
u 18:23

Za razliku od glazbenih škola, u Malom muzičkom ateljeu s djecom rade u grupama jer to, kaže V. Faullend Heferer, pojačava njihovu motivaciju.

Razvija inteligenciju, poboljšava finu motoriku, obogaćuje dušu... Glazba je neizostavan dio života velike većine ljudi, no malo je ljudi umije stvarati. Priliku da upravo to nauče, dobit će samoborska djeca u Gajevoj 35 u Malom muzičkom ateljeu. Danas od 9 do 12 sati primaju nove članove.

– Kod nas nema audicije. Dobrodošla su sva djeca, bez obzira na prijašnje znanje, glazbeni talent i predispozicije. Želimo polaznike upoznati s instrumentima i zauvijek ih zaraziti glazbom – kaže jedna od glazbenih voditeljica, profesorica Vesna Faullend Heferer.

Nastava sviranja na harmonici, gitari, sintesajzeru i violini u Malom muzičkom ateljeu počinje, kaže, polovinom rujna, a radit će se s malim grupama.

– Za razliku od glazbenih škola, koje s djecom rade individualno, mi radije podučavamo u grupi jer djeca tada jedna drugu potiču na rad te uče i iz tuđih pogrešaka. Pozitivno nadmetanje pojačava njihovu motivaciju – kaže V. Faullend Heferer.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije