Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILAN BANDIĆ U BEČU

'Za zagrebački Advent klizalište na Tomislavom trgu, a uskoro i terme u Blatu'

Milan Bandić
Foto: Snježana Herek
1/2
11.09.2014.
u 20:01

- Paralelno s izgradnjom termi tražimo strateške partnere i za produžetak Vrapčanske ulice, Jadranski most i rotor na Remetincu- rekao je zagrebački gradonačelnik

 - Mislim da će naši sugrađani pozdraviti projekte o kojima sam danas razgovarao u Beču, klizalištu na Tomislavom trgu u vrijeme ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa te projektu poslovne suradnje s Bečanima oko izgradnje novih toplica i wellnesa u Zagrebu u Blatu- rekao je u četvrtak gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u novom Veleposlanstvu Republike Hrvatske u središtu Beča, otvorenom 1. rujna ove godine.

Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu s Bandićem boravi u dvodnevnom radnom posjetu Austriji u četvrtak i petak, gdje će prisustvovati radnim sastancima u Beču i posjetiti Klagenfurt.

- Već ove godine u vrijeme Adventa zagrebački će klinci moći klizati na stazi dugačkoj oko 400 metara, i to od Umjetničkog paviljona do kipa kralja Tomislava na kolodvoru- istakao je Bandić dodavši kako se je na tu temu u Beču razgovarao s direktorom tvrtke „Grad Beč Marketing GmbH“ Michaelom Draxlerom, s kojim je razgovaralo o iskustvima austrijskog glavnog grada u organizaciji bečkog Adventa i impresivnog klizališta pred bečkom Gradskom vijećnicom.

Tom sastanku prethodio je sastanak s predstavnicima bečke tvrtke za zdravstvene usluge, konzalting, ekspertize i izgradnju termi VAMED, na čelu s glavnim direktorom Walterom Trogerom, a razgovarano je o poslovnoj djelatnosti toplica i wellnesa i austrijskim iskustvima oko izgradnje Terma Beč.

- Mi u Zagrebu u Blatu imamo bušotine i pri kraju smo dobivanja koncesija od INA-e i rješenja imovinsko-pravnih odnosa da možemo u roku 7 do 8 mjeseci krenuti s projektom i tražiti strateškog partnera- rekao je Bandić za Večernji list. Napomenuo je da bi polovicom slijedeće godine planovi mogli postati realnost, dodavši kako je bečki VAMED s 16 tisuća zaposlenih i projektima realiziranim u preko 80 zemalja svijeta, sigurno jedan od najboljih poslovnih partnera.

- Paralelno s izgradnjom termi tražimo strateške partnere i za produžetak Vrapčanske ulice, Jadranski most i rotor na Remetincu- rekao je zagrebački gradonačelnik dodavši: 

''Ova dva projekta, po uzoru na Beč, izuzetno su nam važna, jer prema nedavno obznanjenim podacima Zagreb je prepoznat kao turistička destinacija, a tome je puno doprinio i Advent“.

Istakao je važnost novih ponuda za sugrađane i sve one koje se odluče posjetiti Zagreb.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld je rekla kako je u Zagrebu, u odnosu na prošlu godinu, zabilježeno čak 20 posto više noćenja i 13 posto posjeta, te da su najbrojniji zagrebački gosti turisti iz Južne Koreje.

Voditeljica Službe za međugradsku i međunarodnu suradnju grada Zagreba Vesna Simić je nazočne izvijestila da će izaslanstvo grada Zagreba koje uz Bandića čini i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, pročelnica i zamjenik Gradskog ureda za zdravstvo dr. Mirna Šitum i dr. Gzim Redžepi te akademkinja Vida Demarin u petak prijepodne obići Centar za interdisciplinarno liječenje boli, onkologiju i palijativnu skrb u bolnici u Klagenfurtu. Poslijepodne će Bandić otvoriti klagenfurtski  međunarodni Kongres palijativne medicine i obrati se sudionicima.

- Važno nam je upoznati se s radom i funkcioniranjem Centra i organizacijom palijativne skrbi u Austriji, jer ideja nam je nešto slično napraviti i u Zagrebu- istakao je gradonačelnik Milan Bandić, koji će se, kako je najavljeno, sastati i s zemaljskim poglavarom Koruške dr. Peterom Kaiserom, njegovom zamjenicom Beate Prettner, te gradonačelnikom Klagenfurta Christianom Scheiderom.

Gradonačelnici Zagreba i Klagenfurta, Bandić i Scheider, zajedno s direktoricom TZ grada Zagreba Bienenfeld posjetit će hrvatski štand TZ GZ-a na klagenfurtskom sajmu, na kojem će Austrijancima biti predstavljen zagrebački Advent. 

Milan Bandić je prvi hrvatski dužnosnik koji je posjetio novootvoreno Veleposlanstvo RH u austrijskom glavnom gradu. Svečano su ga pozdravili hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota i voditeljica Stalne misije RH pri OESS-u UN-u i drugim međunarodnim organizacijama u Beču koja je također smještena u Veleposlanstvu, veleposlanica Dubravka Šimonović te ostali predstavnici hrvatskog diplomatskog zbora.

>> Milan Bandić okapa vrtove, armira odvode, vodi grad... počnimo ga zvati Superman

Komentara 5

MO
mojazemlja
22:19 11.09.2014.

Usput nek pogledaju i Austrijske tunele...Kroz Sljeme je trebao biti otvoren prije 6-7 godina.Jel se netko sjeća tih obećanja..

SL
Slovenc23
00:24 12.09.2014.

@mojazemlja- sjećam se da su se pobunile mnoge udruge (zelene, nevladine itd.) zbog tog projekta.

SL
Slovenc23
00:19 12.09.2014.

Samo naprijed gradonačelniče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije