Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestinsko slavlje

Vjernici proslavili 100. obljetnicu crkve sv. Mirka u Šestinama

ivica todorić
Marko Čubrilo/VLM
06.11.2010.
u 10:34

Kardinal Bozanić blagoslovio crkvu s podnim grijanjem, novim klupama i novim oltarom.

U prepunoj crkvi sv. Mirka u zagrebačkim Šestinama sinoć su vjernici proslavili 100. obljetnicu svojega župnog svetišta. Zahvaljujući velikim naporima, prije svega obitelji Todorić, crkva u Šestinama dočekala je veliku obljetnicu potpuno obnovljena - s podnim grijanjem, novim klupama i novim oltarom koji je jučer blagoslovio kardinal Josip Bozanić.

Nakon misnog slavlja okupljeni su bili pozvani u vatrogasni dom gdje je bio organiziran prigodni domjenak.

Komentara 1

DE
demokršćanin
23:15 14.11.2010.

DIVOTA! Lijepo je i pohvalno što je novi stanovnik Šestina donirao za obnovu i uređenje crkve u Šestinama.Jadan nije niti slutio kakva će nakarada biti napravljena postavljanjem KRISTALNIH LUSTERA na svod crkve,kao i na zidove.Unutrašnjost crkve uređena i obnovljena u starom seoskom stilu,a osvjetljenje lusterima koji bi odgovarali nekom hotelu sa tri zvijezdice.Zar nitko nije obratio pozornost na uređenje unutrašnjosti ili je to genijalna ideja gospodina župnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije