Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
govorio i o mentalnom zdravlju

VIDEO Pernar o incidentu na trgu: 'Nisam joj dirao grudi, ali imam poruku za sve Tomaševićeve aktiviste...'

Pernar saborsku fotelju zamijenio štandom za 'bookiranje' izleta za Karaku
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/4
02.09.2023.
u 13:46

Tvrdi da je umjetnica koja je izvodila performans "Tiha misa" prva prišla njemu te da se htjela rukovati, ali on nije znao da joj je ruka umočena u crvenu boju.

Nisam ju spolno uznemiravao, tvrdi bivši saborski zastupnik Ivan Pernar kojega je umjetnica Arijana Lekić-Fridrih na današnjem prosvjedu protiv molitelja na Trgu bana Jelačića optužila da ju je dirao po grudima. Pernar je reagirao an TikToku gdje je objavio video uz naslov "Moj odgovor na optužbu ljevičarke da sam je seksualno uznemiravao"

– Htjela me zaprljati crvenom bojom. Ja sam joj stisnuo ruku i skužio da me zaprljala, pa sam samo uzeo njenu ruku i s njenom rukom prešao po njenoj haljini. S tom istom njenom rukom i s tom istom njenom bojom sam zaprljao nju, odnosno njenu haljinu. Prvo ne spominje da je ona meni prišla nego kao da je bilo neko spontano rukovanje – govori.

@ipernar

 

♬ original sound - Ivan Pernar

Dodao je da nije bilo ničeg drugog. Potom je poslao i poruku svim "ljevičarkama i ljevičarima, Tomaševićevim aktivistima" kazavši da će sve ono što rade protiv njega, i on raditi protiv njih.

– Ako ćete se derati i urlikati, ja ću vam na to uzvratiti, ali na sofisticiraniji način, jer imam argumente za razliku od vas. Provocirate me i zaprljate me, a kada ja vas zaprljam vlastitom rukom i vlastitom bojom, onda ste vi žrtve i vama nije jasno zašto je Pernar to napravio – kazao je u videu na TikToku.

VIDEO: Molitelji na trgu

Aktivan je od jutra i na drugim društvenim mrežama pa se tako na slučaj osvrnuo i u više objava na Instagramu. Prvo je objavio fotografiju snimke zaslona članka u kojem se spominje optužba za incident i uz to napisao: "Ona sad tvrdi da sam ju spolno uznemiravao, iako joj sise uopće nisam dirao svojom rukom."

@ipernar

 

♬ original sound - Ivan Pernar

Podsjetimo, multimedijalna umjetnica Arijana Lekić-Fridrih koja od početka prosvjeduje protiv molitelja izvela je još jedan performans nakon kojeg je medijima komentirala incident s Pernarom.

– Ja sam se rukovala s gospodinom Pernarom koji mi je savio ruku i stavio mi je na grudi. To je na jednom ovakvom skupu jedna vrlo simbolična gesta. Ja ne znam da li se radi o mentalno zdravoj osobi pa ne želim pretjerano komentirati njegov istup međutim ja ću ga naravno prijaviti. Obzirom na broj prijava protiv gospodina Pernara kad dođe na red dođe. Ali svaka stvar se treba prijaviti. Ovo nije ubojstvo, nije zlostavljanje, nije silovanje, ali mislim moje grudi su moje grudi, moje tijelo je moje tijelo, a gospodin Pernar mora jako dobro razmisliti šta radi sa svojim rukama – kazala je.

Pernar saborsku fotelju zamijenio štandom za 'bookiranje' izleta za Karaku
1/47

Pernar se osvrnuo u kasnijoj objavi i na ovu izjavu na način da je na Instagram postavio video umjetnice koja daje izjavu o događaju te uz to dopisao: "Pogledajte kakvi dovode u pitanje moje mentalno zdravlje". Inače, Pernar je stigao i na ovaj skup, nakon što je u utorak upao na press konferenciju gradonačelnika Tomislava Tomaševića gdje je također izazvao incident.

VIDEO Pernar upao Tomaševiću na konferenciju i napravio incident, Tomašević mu odbrusio

Komentara 55

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
16:05 02.09.2023.

Dakle, "konceptualna umjetnica" je umočila ruku u boju, prišla čovjeku i htjela se s njim rukovati, on joj je uzeo njenu ruku i njom joj umazao haljinu? Pa to je najbolji performans još od onog s Antom Tomićem i kantom izmeta.

DU
Deleted user
14:44 02.09.2023.

milicija ne tretira to što je dotična indoktrinirana napravila? Koja tipična lijeva cendravica....napravi akciju i dobije reakciju onda plače po društvenim mrežama i zaziva policiju i zaštitu....Drukerica....tipično za ljevičare koji drukaju ovu državu već 30 god po stranim medijima ii ambasadama.....kmetovi

PA
Pahor
15:45 02.09.2023.

Cak ni on ne bi dirao tu nakazu od babe🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije