Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična priredba

VIDEO Austrijanci iznenadili Zagrepčane! Na trgu je bilo mirno, a onda se dogodilo ovo

Zagreb: Folklorna skupina iz Austrije zabavljala prolaznike na glavnom gradskom Trgu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/23
30.10.2023.
u 16:50

Performans je privukao pažnju i izmamio osmijeh i brojnih stanovnika metropole i turista, a prolaznike je priredbom iznenadilo Austrijsko veleposlanstvo u Zagrebu

Kada je sat na Jelačić-placu jučer otkucao 14 sati, ispod bana se začulo jodlanje. S perjem na šeširima, tregerima, čarapama do koljena i u prepoznatljivoj zelenoj tradicijskoj odjeći, članovi dviju glazbeno-plesnih skupina iz Štajerske iznenadili su i razveselili prolaznike na glavnom zagrebačkom trgu gotovo šezdesetominutnom priredbom.

Uz specifično višeritmično pljeskanje, koje nikoga nije ostavilo na mjestu, zaplesao se i "schuhplatteln". Riječ je o tradicionalnom plesu u kojemu izvođači tapkaju, plješću i udaraju po đonovima cipela, bedrima i koljenima spuštenim rukama. A skupine Schoffeichtkoglposcha i D'Hochtausinger z'Weißenbach na središnjem su trgu i zapjevale, ali i na šaljiv način prikazale jednu epizodu iz života u Alpama.

Performans je privukao pažnju i izmamio osmijeh i brojnih stanovnika metropole i turista, a prolaznike je priredbom iznenadilo Austrijsko veleposlanstvo u Zagrebu. Na taj su način proslavili tamošnji nacionalni praznik, koji se obilježava u spomen na stupanje na snagu Deklaracije o neutralnosti iz 1955. godine.

POVEZANI ČLANCI:

– Atmosfera je izvrsna, Zagrepčani su jako lijepo primili predstavljanje izvorne štajerske glazbe i običaja, a ovaj praznik i njegovo obilježavanje ujedno je i najbolja prilika za proslaviti zaista odlične bilateralne odnose Hrvatske i Austrije – istaknuo je veleposlanik Markus Wuketich.

GALERIJA:

Zagreb: Folklorna skupina iz Austrije zabavljala prolaznike na glavnom gradskom Trgu
1/23

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije